BMW řady 6 Gran Coupé - zdařilý čtyřdveřový elegán (NOVINKA)

Novinky
28.05.2012

F T G

BMW řady 6 Gran Coupé - zdařilý čtyřdveřový elegán (NOVINKA)

Dlouho očekávané BMW řady 6 Gran Coupé je právě v těchto dnech uváděno na český trh. Jedná se o novinku pro ty nejnáročnější zákazníky, protože je svým způsobem nadřazena „šestkovému“ Coupé či Cabrio. Mnozí jistě ocení kombinaci exklusivity a sportovních vlastností kupé s funkčností sedanu, ale jistě také zdařilý design…

BMW řady 6 Gran Coupé představuje značný pokrok ve vyváženosti designu, výkonnosti, výbavě, praktičnosti a celkové integraci. Velmi kvalitně zpracovaný interiér se vyznačuje nabídkou velkorysého komfortního prostoru až pro pět pasažérů a objemem zavazadlového prostoru od 460 do 1265 litrů.

Gran Coupé má v porovnání s BMW řady 6 Coupé o 113 mm větší délku 5007 mm a rozvor 2968 mm. Značná část přidané délky byla využita ke zlepšení komfortu cestujících na zadních sedadlech. Tato novinka je 1894 mm široká a 1392 mm vysoká a působí mimořádně nízkým dojmem.

Přední část jasně identifikuje značku BMW stejně jako specificky zakřivené příčky umístěné ve spodní části předního nárazníku mezi centrálním nasávacím otvorem a mlhovými světly. Vůz je vybaven dvojicí trojrozměrně působících světlometů se světelnými kroužky a na přání adaptivními LED světlomety. Zadní LED světla jsou ve tvaru písmene L a široké třetí brzdové světlo je na celé horní hraně zadního okna.

Zákazníci ocení exkluzivně zušlechtěný interiér zaměřený na řidiče s centrálním displejem s plochým designem. Linie výplní dveří plynule přecházejí z přední do zadní části vozu a také zadní dělená a sklopná sedadla nabízí nadstandartní komfort. Navíc jejich umístění je ve srovnání s modely BMW řady 6 Coupé a BMW řady 6 Cabrio mírně zvýšené.

Novinka nabízí motory s technologiemi BMW TwinPower Turbo. BMW 640i Gran Coupé má zážehový řadový šestiválec 235 kW, turbodmychadlo twin-scroll, přímé vstřikování a VALVETRONIC. Další model BMW 640d Gran Coupé 230 kW je vybaven přeplňovaným vznětovým šestiválcem a vyznačuje se stupňovitým přeplňováním a přímým vstřikováním common-rail.

Vrcholným provedením je BMW 650i Gran Coupé s novým zážehovým osmiválcem 330 kW vybaveným dvojicí turbodmychadel, přímým vstřikováním a rozvodem VALVETRONIC. Standardní výbavou všech modelů je osmistupňová sportovní samočinná převodovka a přepínač jízdních režimů Driving Experience Control.

Široká je také nabídka prvků z programu BMW EfficientDynamics včetně funkce Auto Start-Stop a režimu ECO PRO ve všech nabízených modelech. Vedle nejmodernější technologie podvozku a integrálního aktivní řízení bude v modelu BMW 650i Gran Coupé od zahájení prodeje k dispozici inteligentní pohon všech kol BMW xDrive.

Rozsáhlá standardní výbava obsahuje kromě jiného sportovní osmistupňovou samočinnou převodovku, 18palcová litá kola, tempomat s brzdnou funkcí, elektricky ovládaná manuálně sklopná nebo vyhřívaná vnější zpětná zrcátka. V interiéru se setkáme s čalouněním kůží Dakota, vyhřívanými a elektricky nastavitelnými sedadly s paměťovou funkcí nebo dvouzónovou klimatizací s rozšířenými funkcemi.

Nové BMW 640i Gran Coupé je v prodeji za 2 025 000 Kč a BMW 640d Gran Coupé je o 70 000 Kč dražší. Od července 2012 bude dovozce nabízet také modely BMW 650i Gran Coupé a BMW 650 ixDrive Gran Coupé. Bližší informace přineseme v redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -