Subaru Legacy/Outback - příjemné překvapení (NOVINKA)

Novinky
11.10.2009

F T G

Subaru Legacy/Outback - příjemné překvapení (NOVINKA)

Prodej nové modelové řady Legacy/Outback byl právě zahájen a zákazníci se rozhodně mají na co těšit. Již pátá generace těchto oblíbených modelů se stálým pohonem 4 x 4 přináší skutečně mnoho inovací.

 

Výrazně změněný exteriér a interiér, zdokonalená technika, ale také pestřejší nabídka motorů, nová CVT převodovka, bohatší paleta výbav, to vše již dnes nabízí autosalóny této prestižní značky.

Pokud budeme novinky srovnávat rozměrově se svými předchůdci, tak nová generace těchto vozů Subaru narostla do délky, šířky i výšky a větší je i rozvor. Došlo ke zvětšení interiéru a pohodlí cestujících, prostornější je i zavazadlový prostor.

Ve vyšších výbavách nechybí například ani automatické sklápění zadních opěradel. Celou změnu umocňují větší a lépe tvarovaná sedadla, zvětšil se prostor pro cestující prakticky ve všech směrech a oceňujeme použití kvalitnějších materiálů v interiéru.

Výrobce inovoval přístrojové ukazatele a některé ovládací a funkční prvky. Celkový dojem je více než příznivý. Představené vozy Legacy a Outback opět využívají unikátní motory s protiběžnými válci.

V nové nabídce pro Legacy je šestnáctiventilový dvoulitr s proměnným časováním ventilů 2.0 DOHC AVCS 16V o výkonu 110 kW, atmosféricky plněný čtyřválec 2.5 SOHC AVCS 16V s výkonem 123 kW a přeplňovaná varianta 2.5 GT s největším výkonem 195 kW. Nechybí ani velmi oblíbený agregát 2.0 Boxer Diesel DOHC 16V 110 kW.

Nový Outback nabízí již uvedený vznětový přeplňovaný čtyřválec 2.0i, dále 2.5 litrový zážehový čtyřválec a špičkový vylepšený šestiválec 3.6 l a výkonu 191 kW s pětistupňovou samočinnou převodovkou. Podle prodejních výsledků je zatím největší zájem o Boxer diesel, který plní emisní normy EURO 5 a je velmi úsporný.

Dieselový Outback se dnes nabízí výhradně s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou. Výrazné změny proběhly také v konstrukci uložení hnacích agregátů a struktuře výztužných rámů kruhového tvaru.

Výsledkem je vyšší tuhost a schopnost absorpce nárazu ze všech směrů, účinnější eliminace vibrací a hluku včetně výraznějšího zvýšení pasivní bezpečnosti. Oba modely se nyní nabízí ve čtyřech stupních výbav: TREND (2.0i), ACTIVE (2.0i, 2.0D, 2.5i), COMFORT (2.0i, 2.0D, 2.5i, 3.6R) a SPORT (2.0D, 2.5GT).

Novými prvky základní výbavy je například 6x airbag, klimatizace Dual A/C, tempomat, ovládání audia a HF z volantu, systémy VDC, EBD, BA, Hill Holder, el. parkovací brzda nebo dojezdová sada. Také ve vyšších výbavách se objevují nové prvky: automatické rozsvěcování hl. světlometů, automatické stěrače, elektrické ovládání sedadla řidiče v deseti směrech a v neposlední řadě také zmiňované sklápění zadních sedadel ze zavazadlového prostoru nebo navigaci se zpětnou kamerou.

Rozsáhlé inovační změny se nijak neodrazily v úrovních cen. Vozy Legacy 2010 jsou cenově srovnatelné se staršími modely a u sedanu začínají na 680 tis. Kč, u provedení kombi na 715 tis. Kč. U nového Outbacku dokonce poklesly o 5 až 8 procent.

Například Subaru Outback 2010 s motorem 2.5i ve výbavě Active je dnes v prodeji již od 840 tis. Kč. Také to je jistě dobrá zpráva pro příznivce této značky, která vyniká nejen komfortem a bezpečností, ale díky své unikátní koncepci poskytuje již tradičně velmi dobré jízdní vlastnosti.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -