Volvo S80/C70 - skandinávský luxus

Novinky
06.05.2008

F T G

Volvo S80/C70 - skandinávský luxus

„Jsme přesvědčeni, že se jedná o mimořádně silný produkt, jenž si získá mnoho zákazníků, kteří dnes používají vozidla konkurenčních značek. Předpokládáme, že 70 procent z průměrného počtu 50 000 vyrobených vozidel si koupí zákazníci, kteří v současnosti vůz Volvo nemají,”

 

Přesně to jsou slova, která uvedl generální ředitel společnosti Volvo na mezinárodní tiskové konferenci. Novinka v podobě modelu S80 prezentuje zcela nový směr, kterým se bude automobilový výrobce Volvo v budoucnu ubírat. To se týká nejen designové stránky, ale především technických inovací.

Exteriér druhé generace Volva S80 je více kompaktní a dynamičtější. Uvnitř byla pomocí vybraných materiálů a barev vytvořena ještě přitažlivější atmosféra, která se skvěle prolíná s důmyslnými a uživatelsky přívětivými technologiemi.

Navíc je vozidlo vybaveno audiosystémem absolutní světové třídy. „Cílem nebylo vměstnat do vozidla za každou cenu co největší počet funkcí. Namísto toho automobil považujeme za jednolitý celek, ve kterém technická řešení navzájem spolupracují a výsledkem této spolupráce je zážitek z komfortní, dynamické a bezpečné jízdy pro všechny cestující.

Měli byste vše pod kontrolou – a to jak vozidlo, tak okolní provoz,” vysvětluje Silvia Güllsdorf, vedoucí projektu S80. Sedadla vozů Volvo jsou mnohými považována za nejlepší na trhu.

Jsou zkonstruována tak, aby poskytovala nejlepší možný komfort a oporu, a to i na dlouhých cestách.

Elektricky ovládaná sedadla jsou k dispozici jako volitelná výbava. Navíc mohou být objednána s perforovaným koženým čalouněním s odvětráváním.

V takovém případě jsou vybavena ventilátory umístěnými v sedácích a v opěradlech. Jejich teplotu je díky tomuto řešení možné rychle snížit na příjemnou úroveň, což přispívá k vysokému komfortu, a to zejména během teplých a vlhkých dnů.

Motorová paleta zahrnuje osvědčený zážehový osmiválec o objemu 4.4 l a v neposlední řadě i zcela nový řadový šestiválec 3.2 l o nejvyšším výkonu 238 koní. Benzinové agregáty doplňuje známý pětiválec 2.5T s přeplňováním.

Příznivci vznětových motorů bezesporu ocení pohonnou jednotku D5 s největším točivým momentem 400 Nm. Zajímavostí je, že nové S80 v kombinaci s motorem V8 bude k dispozici také se systémem pohonu všech kol, později se předpokládá jeho rozšíření i pro ostatní motorizace.

Volvo C70 – pohledné kupé-kabrio

Nedávno představená novinka v podobě efektního kabrioletu dorazila také do České republiky Po krátké prezentaci českého importéra musíme konstatovat, že se příznivci právě těchto sportovně-luxusních automobilů mají rozhodně na co těšit. S novým Volvem C70 přichází druhá generace kabrioletu od společnosti Volvo Cars.

Hrany jsou v souladu se stylem všech moderních vozů Volvo jemně zaobleny. Boční linie se směrem k zádi zvedá, vytváří dynamický dojem a v cestujících na zadních sedadlech posiluje pocit bezpečí.

Tento sklon boční linie je vizuálně kompenzován zvlněnou linií prahů. Zavazadlový prostor je na kabriolet této velikosti neobvykle prostorný.

Při vytažené střeše je jeho kapacita 400 litrů, po sklopení střechy se tento objem sníží na 200 litrů.

Nové Volvo C70 bylo zkonstruováno tak, aby bylo jedním z nejbezpečnějších kabrioletů na trhu z hlediska aktivní i pasivní bezpečnosti. Automobil má konstrukci karosérie obsahující celou řadu řešení, která jsou u otevřeného modelu unikátní.

„Známe typy nehod, se kterými se kabriolety setkávají, a víme, jakým způsobem zajistit ochranu. Nejedná se přitom pouze o aktivní bezpečnost. Stejně důležité je nehodám předcházet, neboť s kabriolety jejich majitelé často jezdí dynamičtěji.“

Model C70 se nabízí s dvojicí benzínových pětiválců, atmosférickým 2.4 o výkonu 170 koní a verzí T5 o objemu 2,5 l, která je vybavená turbodmychadlem. Ještě letos lze očekávat rozšíření o pětiválcový turbodiesel D5 o výkonu 180 koní.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -