Alcar Bohemia – akční nabídka nových designů kol pro bezpečný provoz v náročných zimních podmínkách

Novinky
30.09.2024

F T G

Alcar Bohemia – akční nabídka nových designů kol pro bezpečný provoz v náročných zimních podmínkách

Mezinárodní skupina Alcar letos slaví čtyřicet let na trhu. V současnosti představuje více než 29 společností v 16 evropských zemích, ve kterých pracuje přes 800 zaměstnanců ve vývoji, výrobě a prodeji. Od svých skromných začátků v podobě lokálního distributora ocelových kol v Rakousku se tato firma postupně vypracovala na významného hráče na evropském trhu s náhradními díly v segmentu ocelových a litých kol, snímačů tlaku v pneumatikách, pneumatik a kompletních kol.

Zastoupením značky pro Českou a Slovenskou republiku je společnost Alcar Bohemia s více než 25 letou působností na našem trhu. Tato firma je dnes obchodním partnerem prakticky celé  naší automobilové branže od značkových nebo privátních autoservisů, velkoobchodů s pneumatikami až po importéry převážné většiny u nás zastoupených automobilových značek.

Pro elegantní vzhled  i v zimě

Kola značek AEZ, DOTZ a DEZENT jsou v současnosti představiteli kvalitních litých kol vhodných pro zimní provoz. Alcar si zakládá na tom, že nabízená kola z vlastní produkce bezpečně odolají i náročnějším zimním provozním podmínkám. Zajišťuje to především speciálně vyvinutý třívrstvý ochranný lak SRC, který dobře odolá používané agresivní posypové soli na pozemních komunikacích. Pro motoristy, kteří chtějí s výběrem designu litých kol na zimu pomoci má Alcar akci “Elegance i v zimě“, ve které také v letošním roce vybral osm designů vhodných pro zimní provoz a maximálně je cenově zatraktivnil.

Protože také na našem trhu se zvyšuje podíl elektromobilů, tak  mezi vybranou osmičku patří i design DEZENT AO black vyvinutý speciálně pro tyto vozy. DEZENT AO black je charakteristický efektivním designem s aerodynamickým tvarem paprsků, který snižuje odpor vzduchu a prodlužuje dojezd. Vzhledem k vyšší hmotnosti elektromobilů má právě toto kolo také odpovídající vyšší nosnost. Ještě předtím, než si zákazník nová kola koupí, tak se může podívat, jak budou vypadat na jeho automobilu v 3D konfigurátoru kol na www.alcar.cz. K sadě litých kol značek AEZ a DOTZ mohou motoristé navíc získat ještě praktický dárek. Jako bonus obdrží majitelé automobilů ke všem zakoupeným litým kolům AEZ a DOTZ zdarma bezpečnostní šrouby či matice Sicuplus. Tato akce platí až do 30. listopadu 2024.

Specialista na zimní kola Dezent

Nejprodávanější značka litých kol u nás a specialista na zimní litá kola DESENT přichází právě nyní před zimní sezónou se čtyřmi novými designy kol, které dodají automobilům decentní vzhled i v tomto náročnějším ročním období. Širokou nabídku rozšiřují novinky DEZENT KF a DEZENT KG také díky čtyřem barevným  odstínům. Například DEZENT KF je dnes v nabídce v klasickém stříbrném provedení nebo v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. Elegantní uspořádání pěti dvojitých paprsků a zapuštěná středová část dodávají kolu nadčasovou sportovní eleganci, která se velmi dobře hodí pro širokou škálu vozidel od Audi A1 přes elektrická vozidla od MG až například po modely Volvo.

 K dispozici je toto provedení pro vozy s 5-děrovým uchycením a v rozměrech od 16 do 19 palců nabízí široký výběr aplikací. Díky schválení ECE není potřeba u mnoha modelů řešit zápis do Technického průkazu. Navíc do těchto kol je možné použít také originální středové krytky a stejnou jednu originální sadu šroubů či matic. V současné době poptávka po kolech v originálním rozměru na trhu jasně dominuje a tato kola s odlitou značkou E v kroužku představují  tři čtvrtiny nabídky litých kol  značek AEZ, DOTZ  nebo DEZENT.

Za pozornost jistě stojí pěti paprsková novinka DEZENT KG, která vyniká maximální nosností přes 900 kg na jedno kolo a díky tomu dodává působivý dynamický vzhled také těžkým sedanům a vozům kategorie SUV. Provedení DEZENT KG je k dispozici ve velikostech od 17 do 19 palců. Schválení ECE je k dispozici například pro  modely Audi A4 až A7, BMW řady 3 až 7, Jaguar F-Pace, Mercedes GLA až EQE, Škoda Enyaq nebo Kodiaq, Tesla Model 3 a Y nebo modely VW Tiguan a ID. Navíc lze do těchto kol použít i originální kryty nábojů a šrouby či matice. DEZENT KG si mohou již pro letošní zimu motoristé pořídit například ve variantě s lesklým černým lakem  nebo v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy.

Dojezdová kola pro maximální pohodlí

Dnešní výrobci automobilů pro řadu modelů již nedodávají rezervní kolo. Proto Alcar rozšířil svůj sortiment o nový produkt v podobě dojezdových kol. Aktuálně nabízí škálu 260 artiklů a s více než 2 600 aplikacemi na vozidla a prakticky tak pokrývá všechny běžně jezdící modely automobilů na našich silnicích. Samotné balení obsahuje dojezdové kolo s litým nebo ocelovým kolem, zvedák, kolový klíč a praktický textilní obal na zip. Každé dojezdové kolo je nahuštěné na maximální povolený tlak a je připraveno k okamžitému použití, což může být zejména na delších dovolenkových cestách výhodou k nezaplacení. Tak zvaný Alcar EASYKIT je malá investice, která ale řidičům zajistí maximální bezpečnost a bezproblémovou jízdu i při delším cestování.

Jak poznat bezpečná kola?

Na začátku letošního roku ALCAR spustil nový webshop pro své obchodní partnery, který poskytuje snadný přístup do centrálního obchodního a informačního systému společnosti. Jeho součástí je také vylepšený konfigurátor kol, pneumatik, senzorů i kompletních kol, který usnadňuje objednávání. Na čelní straně schváleného kola je vyražená nebo odlitá značka KBA nebo symbol éčka v kroužku s číslem schválení. Při nákupu má proto zákazník vždy žádat o  Typový list a takto schválená kola následně nezpůsobí žádné problémy při kontrole v STK nebo pří uplatňování škodní události u pojišťovny. Ucelenou nabídku si mohou motoristé předem prohlédnout na 3D modelu svého automobilu v konfigurátoru kol na www.alcar.cz.

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -
  • https://zahranicnecasino.com -