Nový Fiat Ducato, Dobló a Scudo – modernizovaná nabídka s širokou paletou modifikací pro profesionály

Novinky
16.09.2024

F T G

Nový Fiat Ducato, Dobló a Scudo – modernizovaná nabídka s širokou paletou modifikací pro profesionály

Italská automobilka Fiat v současnosti patří do skupiny Stellantis Group a zejména plně využívá její prodejní síť prakticky po celém světě. Pro rok 2024 přichází s modernizovanou řadu vozidel FIAT Professional Ducato, Dobló a Scudo včetně jejich elektrických verzí. Tato nabídka představuje novou generaci s inovativním, udržitelným a elektrickým řešením pro potřeby podnikání. Značka Fiat  je také historicky předním průkopníkem v oblasti ekologických a účinných technologií.

Fiat Ducato s řadou inovací

V posledních letech se užitkový model Ducato stal lídrem na evropském trhu a aktuálně přichází navíci  s inovovanou elektrickou variantou. Tento vůz se vyrábí nepřetržitě od roku 1981 a  prodává se ve více než 80 zemích. Z užitkového pohledu si stále zachovává největší nákladový prostor ve své třídě až 17 m3, užitečné zatížení až 1,5 tuny u elektrické verze a 2 tuny se vznětovým motorem. V porovnání s konkurencí tak poskytuje lepší využití nákladového prostoru, protože při stejné délce nabízí o více než 21 cm delší nákladový prostor, který je menší zvenku a hlavně větší uvnitř.

Nové Ducato je dnes vybaveno nejnovější generací vznětových motorů MultiJet, které splňují předpisy Euro 6E a  v jízdní praxi poskytují optimální kombinaci výkonnosti a životnosti. V aktuální nabídce je šestistupňová manuální převodovka ve spojení se třemi výkonovými stupni agregátů 120, 140, 180 k.  Nová osmistupňová samočinná převodovka se nabízí v kombinaci s motory o výkonech 140 a 180 k. Řada Heavy-Duty s homologací Euro 6 Step E přichází s dvojicí výkonnějších variant pohonných agregátů 140 a 180 k  v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou nebo osmistupňovou samočinnou převodovkou. Převážně zásluhou aerodynamických vylepšení se spotřeba paliva a hladina emisí CO2 u novinky snížila ve srovnání s předchozí generací až o 9 procent.

Podle hodnocení uživatelů tento model poskytuje velmi dobrý jízdní komfort a ovladatelnost i za ztížených jízdních podmínek. Novinkou je také sedadlo Eat&Work zlepšující pracovní pohodlí. Tento nový prvek výbavy představuje kombinací otočného stolku, na který lze umístit notebook, podnosy s obědem a nápoji nebo různé  držáky a úchyty. Součástí standardní výbavy elektrické verze je také bezklíčkové odemykání a zamykání prostoru pro posádku i náklad, stejně jako startování motoru bez klíče. Elektrická parkovací brzda poskytuje v kabině více místa pro posádku a její zavazadla. Nechybí ani 10" navigační systém v provedení s elektrickým pohonem a standardní výbavu nového modelu doplňuje 7" plně digitální přístrojový panel.

Nabídka nového elektrického pohonu

Jednou z hlavních inovací modelu Fiat E-Ducato 2024  je nová 110 kWh baterie, která zajišťuje dojezd až 420 km v cyklu WLTP a nabízí tak o 30 % vyšší dojezd než předchozí model. Nové hnací ústrojí spolu s baterií doplňuje nová jednotka o výkonu až 200 kW (270 k) v kombinaci s točivým momentem 410 Nm. Nabíjecí systém aktuálně představují dvě standardní palubní nabíječky schopné pracovat s výkonem až 11 kW AC nebo až 150 kW DC pro rychlé nabití baterie za pouhých 55 minut.

Nový Fiat E-Ducato je vybaven výkonnou hnací jednotkou a třemi jízdními režimy – Eco, Normal, Power pro rovnováhu mezi výkonem a dojezdem. Řidič si může pomocí různých profilů přizpůsobit zrychlení a nejvyšší rychlost. Úroveň rekuperace energie při plachtění neboli dojíždění lze volit pomocí specifických pádel na volantu.  E-Ducato se navíc vyznačuje širokou škálou nových asistenčních systémů, které z něj dělají skutečně bezpečný užitkový vůz ve svém segmentu.

Vylepšenému designu interiéru Fiatu Ducato dnes dominuje přepracovaná palubní deska a volant, nové funkčnější a prostornější obložení dveří a nová jednozónová automatická klimatizace. Standardní sedadla jsou u plně elektrické verze čalouněná vysoce kvalitní látkou a mají nový design pro větší pohodlí a ergonomii. Nový je elektrický posilovač řízení, který dodává přesnost a ovladatelnost za všech jízdních situací a podmínek zatížení. Mezi další doplňky patří bezdrátová nabíječka, duální port USB A + C pro nabíjení chytrých telefonů nebo vysokonapěťová zásuvka 230 V centrálně umístěná na palubní desce a snadno přístupná všemi cestujícími na předních sedadlech a v neposlední řadě vyhřívané čelní sklo s vnitřním elektrickým topným tělesem pro rychlé odmrazování. Účelné je i digitální zpětné zrcátko a 360° parkovací senzory pro bezpečnější řízení a parkování.

Inovovaný Fiat Dobló a E-Dobló

Také menší model Fiat Dobló je ideálním partnerem pro praktické použití v jízdní praxi. Dnešní nabídka zachovává atraktivitu, má modernizovaný design a přidává nové funkce  pro optimalizaci jízdy a bezpečnost. Za pozornost stojí změněný vzhled přední části s novými světlomety ve verzi ecoLED, další nabídka odstínů karoserie, jako jsou modrá Volare Blu či zelená Toscana u verze combi nebo nové logo na zádi. Interiér nabízí příjemný volant s novým logem značky Fiat a  vylepšené jsou také tkaniny sedadel. Celý vnitřní prostor byl přizpůsoben rozličným potřebám zákazníků s možností různé konfigurace sedadel a úložného prostoru. Velkou pozornost věnoval výrobce akustickému komfortu snižujícímu průměrnou hlučnost v interiéru.

Fiat Doblò přichází s novou konektivitou a infotainmentem. Jednou z hlavních inovací je Smartphone Station, který řidiči umožňuje ovládat každé zařízení infotainmentu na chytrém telefonu pomocí tlačítek na volantu nebo pomocí hlasových příkazů. Nové Dobló je vybavené 10“ dotykovým rádiem Uconnect s barevným dotykovým displejem. Nechybí také integrovaná navigace zobrazující všechny potřebné body zájmu. Rádio je kompatibilní s funkcemi Apple CarPlay a Android Auto™ .

Nový model Fiat  E-Doblò aktuálně nabízí účinnější elektromotor s dojezdem až 330 km v kombinovaném cyklu WLTP , nulové emise CO2 a tepelné čerpadlo pro lepší efektivitu a jízdní komfort. Provozní účinnost vozidla umožňuje řidiči dosáhnout maximální rychlosti 135 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 11,2 sekundy. Nabízená verze BEV je  vybavena pádly pro volbu rekuperačního brzdění, které je k dispozici ve třech úrovních. Pro zvýšení výkonu jsou k dispozici tři volitelné jízdní režimy Normal, Eco a Power.

Díky 7,4 kW palubní nabíječce  nebo 11 kW třífázové nabíječce umožňuje E-Doblò účinné nabíjení bez ohledu na dostupnou infrastrukturu. Standardní rychlonabíjení nabízí výkon až 100 kW, což umožňuje dobít na 80 % kapacitu baterie za pouhých 30 minut. Se stejnými typy karoserie a nákladovým prostorem jako u spalovací verze současný Fiat E-Dobló aktuálně nabízí větší výkon. Ve voze nechybí ani elektrickou zásuvkou Magic Plug pro potřeby připojení nářadí,  funkčnost mobilní dílny nebo použití různých systémů až do 400 V. 

V oblasti bezpečnosti stojí za pozornost  zrcátko Magic Mirror, které je nyní vybaveno novou digitální technologií. Ta obsahuje dvě kamery – jedna je umístěná pod pravým zpětným zrcátkem a druhá nad zadními dveřmi. Tyto kamery nabízí ve zpětném zrcátku tři různé pohledy, což řidiči usnadňuje provádět bezpečnější manévry. Kompletní nabídky bezpečnostních systémů zahrnují například inteligentní rychlostní asistent, asistent udržování v jízdním pruhu, sledování pozornosti řidiče  nebo pokročilý systém nouzového brzdění. Kromě toho je nyní v rámci volitelné výbavy u tohoto modelu k dispozici také adaptivní tempomat s funkcí zastavení.

Přepracovaný Fiat Scudo také v elektrické verzi

Také modernizované Scudo se vyznačuje novým designem, vylepšenou účinností, nejmodernější konektivitou a inovativními jízdními asistenty. Tento model je dnes dostupný  se vznětovým motorem a také  s plným elektrickým pohonem. Rozhodně zaujme vzhled přední části s přepracovanými full-LED světlomety a navíc se zcela novou barvou karoserie šedá Titanium. Interiér nabízí nový přístrojový panel, schránku na odkládání předmětů a držák nápojů, přepracovanou hlavici řadicí páky včetně volantu. Digitální přístrojový panel má nově 10“ centrální dotykový displej a uživatelé ocení větší úložné prostory, zejména v horní části palubní desky a na středové konzoli. Důmyslný design držáků nápojů na koncích palubní desky umožňuje mimo jiné umístit chytrý telefon do vzpřímené polohy.

Při výšce pouhých 190 cm je objem nákladového prostoru až 6,6 m3 ložné kapacity při až 1,4 tun užitečného zatížení. Pohodlná poloha při řízení a kompaktnost tohoto modelu umožňuje strávit pracovní den bez stresu i na delších cestách, protože dnešní Scudo nabízí pohodlí srovnatelné s osobním vozem. Nová řada dodávek Scudo zahrnuje různé verze, délky a řešení zatížení, aby odpovídala všem specifickým přepravním potřebám zákazníků.

Řešení Magic Cargo zvětšuje ložnou plochu až na 3,67 m ve standardní verzi a maximálně na 4,02 m ve verzi Maxi. Přední sedadlo je navíc možné upravit a využít jako stolek pro počítač a tablet nebo jako jídelní stůl pro optimální pohodlí. Novinka navíc přichází s několika funkčními přihrádkami, jakými jsou horní centrální úložný prostor, držáky nápojů na levé i pravé straně a větší úložný prostor na středovém panelu s prostorem pro 2 chytré telefony, z nichž jeden má indukční nabíječku.

Fiat Scudo nabízí širokou škálu nejmodernějších vznětových motorů se třemi výkonovými stupni a dvěma typy převodovek: manuální nebo osmistupňovou automatickou. Elektrické provedení je určené pro užitečného zatížení až 1,25 tuny, zatímco dieselové provedení se může pochlubit užitečnou hmotností až do 1,4 tuny.

Elektrická verze s  motorem o výkonu 100 kW a okamžitým  točivým momentem 260 Nm poskytuje optimální výkony v jakékoli zátěžové situaci a umožňuje řidiči dosáhnout maximální rychlosti 130 km/h. Pro optimalizaci dojezdu je také tento model vybaven systémem rekuperačního brzdění, který lze aktivovat prostřednictvím pádel umístěných pod volantem. Zákazníci mohou podle svých potřeb volit mezi dvěma velikostmi baterie 50 nebo 75 kWh. Baterie 50kWh poskytuje dojezd až 224 km, provedení s kapacitou 75 kWh udržuje srovnatelnou rychlost a maximální točivý moment a zároveň zajišťuje hranici 350 km maximálního dojezdu.

Resumé

Nová modelová řada užitkových automobilů Fiat Ducato, Dobló a Scudo 2024 prošla výraznou modernizací a přijíždí s novými elektrickými jednotkami, modernizovaným designem, inovovanými systémy konektivity a novou generací asistenčních systémů. S více než stoletou historií je FIAT Professional průkopníkem v oblasti užitkových vozů především díky hospodárnosti a spolehlivosti svých modelů a také nápaditosti v oblasti služeb zákazníkům.. Prakticky všechny užitkové modely mají nyní záruku 5 let nebo do ujetí 200 tisíc kilometrů.

Fiat jako průkopník v oblasti zefektivňování technologií je v současnosti na špičce segmentu lehkých užitkových vozidel. Touto produkcí se zabývá již od roku 1903 a aktuálně také stojí v popředí revoluce v oblasti elektromobility. Příkladem tohoto úsilí je nejnovější generace modelů Fiat Ducato, Dobló a Scudo, které nabízejí inovativní, udržitelná a elektrická řešení pro efektivní podnikání v příštích letech.

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -
  • https://zahranicnecasino.com -