Peugeot Inception Concept: Podívejte se, jak budou vypadat budoucí sériové vozy Peugeot

Články
15.01.2023

F T G

Peugeot Inception Concept: Podívejte se, jak budou vypadat budoucí sériové vozy Peugeot

5. ledna měl na světovém veletrhu technologií v Las Vegas světovou premiéru koncepční vůz Peugeot Inception Concept. Futuristický ostře řezaný koncept vzbudil zájem po celém světě. Není divu. Veletrh technologií a elektroniky v Las Vegas je totiž jednou z největších výstav na světě, ať už z hlediska počtu vystavovatelů, tak i z hlediska návštěvnosti. Peugeot tak z Las Vegas vyslal vzkaz na všechny kontinenty.

Nový začátek

Název Peugeot Inception Concept (latinsky „Inceptio“) znamená začátek. Žádný jiný název nemůže lépe vystihnout ambice tohoto manifestu značky. Peugeot Inception Concept přichází díky svému vizionářskému designu s kabinou, která nabízí originální technologické perspektivy a přináší exkluzivní automobilový zážitek. Peugeot Inception Concept vás přenese do nové dimenze mezi snem a realitou a slibuje intenzivní emoce, jakmile se k němu přiblížíte, dotknete se ho nebo do něj usednete. Jeho ambicí je uvést většinu inovací v něm použitých do výroby, a to počínaje rokem 2025.

Peugeot Inception Concept je postaven na jedné ze čtyř budoucích platforem „BEV-by-design“ skupiny Stellantis. Příchod této nové řady platforem od roku 2023 bude znamenat revoluci v budoucích vozech Peugeot. Tyto platformy byly vytvořeny speciálně pro elektrifikaci a nabízejí zásadní změnu v architektuře, kterou designéři využili k tomu, aby zcela přetvořili kabinu vozu Peugeot Inception Concept.  Pro řidiče to znamená novou polohu při řízení a pro cestující na palubě nový zážitek.

Vzhled šelmy pro nový designový styl

Peugeot poznáte na první pohled podle postoje šelmy. Geny značky zůstaly zachovány, ale designové principy získaly s novou érou, která dnes začíná, nové způsoby interpretace. Tento nový designový styl se u nových vozů Peugeot objeví od roku 2025. Je jednodušší a čistší. Vypracování a textury jsou jako z digitálního světa. Tento nový design vytváří harmonii mezi smyslnými atletickými liniemi a geometrickými ostrými křivkami.

Designová výzva konceptu Peugeot Inception Concept spočívá v kontrastu mezi dynamickým profilem vytvářejícím postoj šelmy a kabinou navrženou jako skleněná kapsle, která je protažená až před nohy řidiče a spolujezdce.

Při bočním pohledu si design zachovává principy elegantního a štíhlého hatchbacku Peugeot, zatímco z ptačí perspektivy nás zavádí do blízké budoucnosti elektromobilů postavených na speciálních platformách. Kouzlo vozu Peugeot Inception Concept spočívá v odvážném a dokonale plynulém přechodu mezi designem exteriéru a interiéru, a to zejména díky exkluzivnímu prosklení.

Hypersquare: revoluce v interiéru

Peugeot Inception Concept přináší revoluční systém Hypersquare, který vznikl v digitální podobě a inspirovalo se od videoher. S tímto novým systémem nabízí vůz intenzivnější pocity na palubě díky svižné jízdě a zcela nové intuitivnější generaci místa řidiče i-Cockpit. Jediným dotykem prstu ovládáte všechny parametry jízdy a díky technologii steer-by wire je řízení instinktivnější a jednodušší jako ve videohře, která je však přenesená do reálného života. Klasický volant je nahrazen volantem Hypersquare, jehož dokonalá ergonomie vytváří nový, přirozený, jednodušší a bezpečnější způsob řízení. Tato ergonomie, díky níž používá řidič nové pohyby pro nové potěšení z jízdy, přináší také bezkonkurenční komfort při řízení.

Uprostřed systému Hypersquare je displej tabletového typu určený k předávání informací o řízení. Piktogramy pro různé funkce (klimatizace, hlasitost rádia, asistenční systémy řízení atd.) jsou zobrazeny na dvou bočních panelech, což usnadňuje přístup k vybranému ovládacímu prvku. Ten se nachází uvnitř kruhových buněk a je přístupný pouze pohybem palce, bez nutnosti sundat ruce z ovladače řízení. Pro ještě větší jízdní komfort je okraj systému Hypersquare vyroben 3D tiskem a digitální skleněný displej uprostřed poskytuje atraktivní high-tech vzhled. Nová generace místa řidiče i-Cockpit využívá technologickou platformu Stellantis STLA Smart Cockpit.

Nová jízdní perspektiva

Peugeot Inception Concept nabízí novou vizi interiéru vozu vyšší střední třídy. Představuje nové, protáhlejší pozice k sezení, v souladu s novou architekturou platformy „BEV-by-design“ určené pro elektromobily. První řada sedadel je posunutá dopředu a nabízí výjimečný výhled na silnici. Vysoká linie bočních oken poskytuje bezpečnostní výztuž.

Cestující ve druhé řadě mají díky velkorysým proskleným plochám a novým proporcím sedadel lepší výhled. Skleněné plochy na zadní straně předních sedadel poskytují cestujícím ve 2. řadě možnost nastavit si vlastní vlastnosti prostředí a parametrů. Každý materiál v kabině byl upraven podle toho, jaký odraz poskytuje. Barva interiéru vozu Peugeot Inception Concept se tak vyvíjí podle prostředí, ve kterém se pohybuje, a mění se v závislosti na světle, které ho obklopuje. Prostor, pohodlí a emoce na palubě jsou tak mimořádně působivé.

Peugeot Inception Concept představuje optimistickou vizi budoucnosti značky. Ztělesňuje její hodnoty -  Allure, Emotion a Excellence – a demonstruje transformaci značky a vstup do nové éry. Peugeot Inception Concept bude od roku 2025 inspirací pro budoucí produkty automobilky Peugeot, a to včetně nejkompaktnějších modelů.

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -