Peugeot se chystá na pařížský autosalon, návštěvníci se mohou těšit na 3 světové premiéry

Články
16.10.2022

F T G

Peugeot se chystá na pařížský autosalon, návštěvníci se mohou těšit na 3 světové premiéry

Značka Peugeot od 17. do 23. října 2022 vystaví své novinky na mezinárodním autosalonu na výstavišti Porte de Versailles v Paříži. Značka se představí před francouzským publikem, které ji dle průzkumů vyhlásilo preferovanou francouzskou značkou v rámci všech kategorií produktů. Není divu, že se Peugeot na domácí půdě hodlá ukázat ve velkém stylu. Návštěvníci se tedy mohou těšit na velkolepou show. Světovou premiéru zde budou mít hned tři modely značky Peugeot.

Velkolepá světová premiéra nového fastbacku Peugeot 408

Nejočekávanější novinkou nejen u značky Peugeot, ale i v rámci celého autosalonu, bude rozhodně nový Peugeot 408. Kromě čtyř zde vystavených vozů, které si budou moci návštěvníci prohlédnout, si jistě získá pozornost i vůz instalovaný v kouli nazvané „La Sphère“, pozoruhodné konstrukci vysoké přes 6 metrů, která je průhledná a otočná a umožňuje návštěvníkům prohlédnout si vůz ze všech úhlů. „La Sphère“ byla poprvé instalována v červenci v muzeu Louvre Lens pro natáčení videí, která byla 4. srpna zveřejněna na sociálních sítích. Na autosalonu bude tento nevšední umělecký objekt k vidění po celý týden.

Nový Peugeot 408 poskytne návštěvníkům autosalonu nový důkaz vynalézavosti týmů Peugeot. Vůz se zcela novou siluetou zaujme výsadní postavení v segmentu C. Je prvním svého druhu jak v historii značky, tak i na současném automobilovém trhu.

Tento výjimečný fastback je překvapující a originální. Nabízí kromě svého postoje šelmy a jedinečného vzhledu také technickou dokonalost zaměřenou na efektivitu a inteligentní elektrifikaci se dvěma plug-in hybridními motory o výkonu 180 k a 225 k. Jeho silnou stránkou je i probouzení emocí prostřednictvím nejmodernějších technologií zajišťujících potěšení z jízdy a intuitivní používání.

Peugeot E-208 jako symbol elektrifikace

Z hlediska elektrifikace je značka Peugeot v předstihu před evropskou legislativou. V roce 2030 budou veškeré modely značky prodávané v Evropě 100% elektrické, což je o 5 let dříve, než požadují předpisy. Od roku 2023 budou všechny vozy Peugeot elektrifikované, tj. poháněné elektromotory, a to jako 100% elektromobily, hybridy, plug-in hybridy či vozy využívající k pohonu vodíkové palivové články.

Pro dosažení tohoto cíle Peugeot v roce 2023 urychlí uvádění elektrických a elektrifikovaných modelů na trh: modely 3008 a 5008 budou prvními vozy skupiny Stellantis, které dostanou zcela nový hybridní motor o výkonu 136 k, jenž dokáže snížit jejich spotřebu paliva o 15 %. A kromě hatchbacku Peugeot E-308 a kombi E-308 SW bude značka nabízet i novou verzi modelu E-208, který je od začátku roku nejprodávanějším elektromobilem ve Francii.

Nový Peugeot E-208, který využívá technologie modelu E-308, je opatřen novým elektromotorem o výkonu 115 kW/156 (+15 % výkonu) a baterii nové generace. To spolu s řadou evolucí, které od roku 2021 výrazně zlepšily jeho energetickou účinnost, zajistilo, že dojezd nového Peugeotu E-208 může přesáhnout až 400 km. Elektrická účinnost je výjimečná, s hodnotou pouhých 12,0 kWh/100 km (užitečná energie/dojezd), což je mezi elektromobily segmentu B nejlepší výsledek. Tento nový Peugeot E-208 bude k vidění na stánku značky Peugeot. 

Peugeot 9X8: konkurence, laboratoř pro elektrifikaci budoucích modelů

Jednou z hlavních atrakcí na stánku značky bude také Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, inovativní vůz, který je od července přihlášen do kategorie Le Mans Hypercar mistrovství světa ve vytrvalostních závodech (WEC). V roce 2023 se Peugeot s vozem 9X8 zúčastní výjimečné události, kterou bude 100. ročník závodu 24 hodin Le Mans.

Charismatický Peugeot 9X8 svým vzhledem šelmy vzbuzuje obdiv, současně ale díky svému hybridnímu pohonu (motor V6 se dvěma turbodmychadly a výkonem 707 k vzadu a elektromotor s výkonem 272 k vpředu) slouží jako laboratoř pro elektrifikaci silničních modelů Peugeot. Názornou ukázkou je model Peugeot 508 PSE, který je na stánku rovněž přítomen ve verzi SW. Sériový Peugeot 508 PSE o výkonu 360 k i závodní speciál 9X8 vyvinul stejný tým divize Peugeot Sport.

Peugeot E-Expert Hydrogen k testování v běžném provozu

Vodíkový palivový článek, představující zajímavou technologii elektrifikace s nulovými emisemi, která je velmi vhodná pro intenzivně využívané velké užitkové vozy, je nabízen i ve středně velkém užitkovém voze Peugeot E-Expert Hydrogen. Velkou výhodou je, že vodík je možné natankovat během tří minut, což umožňuje dojezd na plně elektrický pohon v délce několika set kilometrů, nezávisle na době strávené dobíjením baterie.

Odborníci na palivové články budou přítomni ve speciálním stánku v hale 3 a bude možné absolvovat třicetiminutovou testovací jízdu s vozem Peugeot E-Expert Hydrogen v okolí Porte de Versailles v doprovodu technického specialisty značky.

Peugeot E-Expert Hydrogen má dojezd 400 km, výkon 100 kW a točivý moment 260 Nm a může přepravovat až 1 000 kg užitečného nákladu v nákladovém prostoru o objemu 6,1 m3.

100% elektrický skútr Peugeot e-Streetzone

Na stánku Peugeot v hale 4 poblíž informační stěny Peugeot e-Solutions věnované službám, které značka nabízí uživatelům svých elektrifikovaných vozů, si budou moci návštěvníci prohlédnout také nový elektrický skútr firmy Peugeot Motorcycles: Peugeot e-Streetzone.

Peugeot e-Streetzone demonstruje, že Peugeot rozšiřuje svou nabídku elektrifikované mobility i na jízdní kola a skútry. Bude k dispozici ve dvou verzích, s jednou nebo dvěma bateriemi, přičemž silnější varianta nabízí dojezd až 112 km v režimu ECO.

Peugeot e-Streetzone je vybaven vyjmutelnými bateriemi, které lze snadno a rychle dobíjet z jakékoli domácí zásuvky. Díky osvědčenému podvozku a jízdním vlastnostem je e-Streetzone značky Peugeot Motorcycles ideálním dopravním prostředkem pro centra měst.

Stánek Peugeot virtuálně

Vzhledem k tomu, že ne každý bude moci na autosalon do Paříže přijet, nabídne Peugeot všem zájemcům atraktivní digitální zážitek ze svého stánku, navíc s exkluzivním a inovativním obsahem.

Jakmile uživatelé vstoupí na platformu LeSalon.Peugeot.fr, ocitnou se v přijímací hale vyzdobené v barvách stánku Peugeot na pařížském autosalonu.

Poté se budou moci volně pohybovat mezi různými světy (Novinky, Sport, Elektrický pohon, Nabídka modelů) nebo se mohou nechat provést prostřednictvím exkluzivního audioprůvodce, který se bude měnit podle toho, jaké téma si návštěvník zvolí. Každý tak může navštívit autosalon a (znovu)objevovat značku Peugeot z pohodlí svého domova.

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -