Dvojice T&T Triumfovala i v Českém Krumlově

Motorsport
26.05.2022

F T G

Dvojice T&T Triumfovala i v Českém Krumlově

Letošní ročník Peugeot Rally Cupu pokračoval o víkendu druhým podnikem při populární Rallye Český Krumlov. Posádky absolvovaly celkem 155 ostrých kilometrů, které je zavedly například na rychlostní zkoušky Kohout, Ján nebo legendární Malonty. Druhé vítězství v řadě zaznamenala zkušená dvojice Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát. Stříbrnou pozici obsadil stále rychlejší David Štefan a polský Filip Pindel dokončil třetí.

Pouze úvodní rychlostní zkoušku vyhrál David Štefan s Ondřejem Vichtorou, vítězství ve zbylých dvanácti testech ukořistil Jaromír Tarabus a podobně tomu bylo i ve skupině 2WD. V absolutním pořadí dokončila posádka Tarabus – Trunkát na osmém místě.

„Jsem rád, že nám přibylo několik soupeřů a třeba David Štefan zajížděl pěkné časy. Krumlov je velmi obtížná soutěž, v prvních průjezdech jsme byli opatrnější, i když v některých pasážích jsme jeli na limitu auta. Vím, že by se dalo zajet rychleji a rezerva bude ještě i v nastavení vozu. Ale například druhé Malonty se nám povedly parádně. Určitě by tam ještě pár vteřin bylo, ale to už bych v tom snad ani nechtěl sedět,“ poznamenal s úsměvem Jaromír Tarabus.

David Štefan s Ondřejem Vichtorou se letos soustředí na evropskou trofej a jedním z podniků série ERT byla právě Rallye Český Krumlov. David Štefan je stále rychlejší, v cupu dokončil na druhém místě a stejný výsledek zaznamenal i ve skupině 2WD.

 „Kdyby nám to šlo v pátek jako v sobotu, bylo by to určitě lepší. První etapu jsem se trochu trápil. Druhý den se nám vedlo o poznání lépe a dostávali jsme se do tempa. Na Míru Tarabuse zatím nemáme, ale doufal jsem, že se budeme držet za ním. To se nám podařilo, byly to pěkné souboje a s konečným výsledkem jsem spokojený,“ uvedl druhý David Štefan.

Premiérovou sezónu v České republice zažívá mladá polská dvojice Filip Pindel – Krzysztof Pietruszka. Většina tratí je pro ně neznámá a účast v našem mistrovství přináší oběma členům posádky cenné zkušenosti.

„Uplynulý víkend na mě udělal velký dojem. Rallye Český Krumlov byla úžasná, ale zdaleka nejtěžší, kterou jsem doposud jel. Erzety byly opravdu rychlé a často velmi úzké, ale užíval jsem si každý kilometr. Společně s Krzysztofem a celým týmem jsme se s touto výzvou vypořádali dobře. Jsem velmi rád, že se nám podařilo soutěž dokončit. Těší mě, že se neustále posouváme vpřed a naše tvrdá práce přináší skutečné výsledky.“

Šestý ročník Peugeot Rally Cupu pokračuje v polovině června na tratích Agrotec Petronas Rally Hustopeče (17. – 18. června 2022). Souhrnné informace a atraktivní záběry z Rally Český Krumlov 2022 naleznete také v následující videoreportáži.

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -