Šestá sezóna Peugeot Rally Cupu zahájena

Motorsport
06.05.2022

F T G

Šestá sezóna Peugeot Rally Cupu zahájena

Do nové sezóny vstoupil seriál Peugeot Rally Cup začátkem května na Rallye Šumava Klatovy a šestidílný seriál ukončí říjnový Invelt Rally Pačejov. „Úvodní Valašku vynecháváme a nepojedeme ani závěrečnou soutěž v Německu.

Náš osvědčený formát zahrnuje šest podniků, ale na obou zmíněných soutěžích mohou naše posádky pochopitelně startovat také. Očekáváme účast několika špičkových jezdců. Prozradit také mohu, že jsme změnili logo seriálu, které jsme vytvořili v souladu s novou identitou značky. Největší novinkou je povolení libovolných pneumatik a sloučení hodnocení do absolutního pořadí pro jezdce s vozy Rally4 a R2. Finanční odměny budeme přidělovat prvním pěti posádkám, což by mělo dát velkou šanci i rychlejším jezdcům s původní variantou dvěstěosmičky“, vysvětluje Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Zahájení cupové sezóny se zúčastní také Miloš Mrázek, obchodní ředitel společnosti Gefko ČR, která je generálním partnerem Peugeot Rally Cupu:

„ Jsem potěšen, že se i pro sezónu 2022 stáváme hlavním partnerem renomované série, kterou Rally Cup v českém motoristickém prostředí je. Letos se obzvlášť těším na novinku v podobě rally vozů s elektrickým pohonem, která bude probíhat společně s cupem a které se náš partner rovněž zúčastní. I my v GEFKO, jako lídr v oblasti logistických řešení nejen pro automobilový průmysl, klademe stále větší důraz na udržitelnost a snížení uhlíkové stopy společnosti a připravujeme se masivní nástup vozidel s elektropohony. V loňském roce jsme právě pro tento účel investovali do moderních nabíječek pro elektromobily v naší největší tuzemské pobočce v Kolíně. Tamtéž jsme také vyměnili rozvozová vozidla pro žokeje, kteří parkují vyrobené vozy, za elektromobily. Tento směr nás tedy mimořádně zajímá a jsme rádi, že se stává součástí rallyového světa.“

Konečné pořadí  Peugeot Rally Cupu 2021

Třída  Rally4
1. René Dohnal – Roman Švec
2. David Štefan – Ondřej Vichtora
3. Petr Štěpánek – Roman Švec

Třída  R2
1. Dominik Brož – Petr Těšínský
2. David Soldát – Jan Winzig
3. Lukáš Krupička – David Vilím

Absolutní vítěz
Dominik Brož – Petr Těšínský

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -