Peugeot Rally Cup CZ – šesté pokračování oblíbené automobilové soutěže

Motorsport
18.02.2022

F T G

Peugeot Rally Cup CZ – šesté pokračování oblíbené automobilové soutěže

Česká obdoba populárního 208 Rally cupu startuje již do svého šestého pokračování. Na tratě domácích rychlostních zkoušek vyjede Peugeot Rally Cup CZ s novým logem, novými posádkami a upraveným formátem. Před začátkem sezóny proběhlo v klubovém domě Autoklubu v pražské Opletalově ulici ocenění loňských vítězů, které bylo vzhledem k pandemii přesunuto na únor 2022.

Bilance výsledků minulé sezóny

V uplynulém roce byl do soutěží poprvé nasazen nový vůz Peugeot 208 Rally4 a vzhledem k účasti původních erdvojek bylo hodnocení seriálu rozděleno do dvou tříd. Navíc také byla vypsána kategorie Absolutní vítěz pro jezdce, který získá co nejvyšší počet bodů. Vítězem třídy Rally v loňském roce se stala posádka René Dohnal – Roman Švec. Třídu R2 obsadil Dominik Brož s Petrem Těšínským. Úspěšný Dominik se také stal absolutním vítězem Peugeot Rally Cupu 2021.

„Loňskou sezónu hodnotím jednoznačně kladně. I přes četná omezení jsme zaznamenali nejpočetněji obsazený ročník a poprvé jsme mohli sledovat přímé porovnání nového vozu s odcházející generací dvěstěosmičky. Vyhlásit ty nejrychlejší jsme ovšem mohli až nyní, takže blahopřejeme vítězům a doufám, že naše posádky nastoupí do letošní sezóny ve stejně hojném počtu“ krátce hodnotí uplynulou sezónu Rally Cupu ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini.

Připraveni na letošní soutěže

Do nové sezóny vstoupí seriál Peugeot Rally Cup začátkem května na Rallye Šumava Klatovy a šestidílný seriál ukončí říjnový Invelt Rally Pačejov. „ Úvodní Valašku vynecháváme a nepojedeme ani závěrečný podnik v Německu. Náš osvědčený formát zahrnuje šest podniků, ale na obou zmíněných soutěžích mohou naše posádky pochopitelně startovat také. Očekáváme účast několika špičkových jezdců, ale jejich jména ještě neřeknu, protože nechci předbíhat jejich oficiální vyjádření. Prozradit naopak mohu, že jsme změnili logo seriálu, které jsme vytvořili v souladu s novou identitou značky“ vysvětluje Marco Venturini.

Podle slov manažéra seriálu Jana Koudelky byl v minulém roce cup rozdělen na dvě třídy. Letos se vrací k absolutnímu pořadí.  Má to být spravedlivější s ohledem na počet původní a nové generace závodních dvěstěosmiček ve startovním poli. Honorovat se ale bude nově pět nejrychlejších posádek.

Přínosná spolupráce s partnery

Spokojenost nad uplynulou sezónou také vyjádřil zástupce generálního partnera Tomáš Brada, manažér komunikace a marketingu společnosti Gefko ČR: „ Loňská silná sezóna je za námi a my jsme hrdí na to, že jsme mohli jezdce poháru podpořit. Už se těším na letošní sezónu, která již snad nebude provázená proticovidovými opatřeními a přinese tak nové sportovní zážitky, jak pro jezdce, tak pro diváky. Držím všem posádkám palce!“

Spolupráce značky Peugeot v České republice a Autoklubu ČR se vedle motosportu rozšířila i na další projekty. Jedním z nich je Road Safety AČR, který se zabývá prevencí vzniku dopravních nehod a zvyšováním bezpečnosti provozu na silnicích. V tomto společném projektu se Peugeot ČR stal strategickým partnerem.

Konečné pořadí  Peugeot Rally Cupu 2021

Třída  Rally4
1. René Dohnal – Roman Švec
2. David Štefan – Ondřej Vichtora
3. Petr Štěpánek – Roman Švec


Třída  R2
1. Dominik Brož – Petr Těšínský
2. David Soldát – Jan Winzig
3. Lukáš Krupička – David Vilím

Absolutní vítěz
Dominik Brož – Petr Těšínský

 

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -