Co mají společného hodinky z opotřebovaných brzdových destiček a závodní speciál Peugeot 9X8?

Motorsport
16.01.2022

F T G

Co mají společného hodinky z opotřebovaných brzdových destiček a závodní speciál Peugeot 9X8?

Divize Peugeot Sport vyvíjí, vyrábí a prodává pro značku Peugeot závodní speciály, v současné době hlavně rallyové vozy 208 Rally4. Dělá ale i hybridní okruhové speciály s označením Peugeot 9X8, a ty nejsou na prodej. Jejich úkolem je zajistit značce velkolepý návrat do světa vytrvalostních závodů, zejména do legendární čtyřiadvacetihodinovky Le Mans, kterou mimochodem Peugeot v minulosti už třikrát vyhrál.

Firma Lorige je prestižní výrobce hodinek. Její specialitou je to, že vyrábí pouzdra svých luxusních hodinek z opotřebovaných brzdových destiček. Nejde však o ledajaké destičky, ale o ty z legendárních závodních speciálů. Ty, které zažily extrémní zacházení během náročných okruhových testů či reálných soutěží.

A co mají Peugeot Sport a hodinář Lorige společného? Vyvinuli spolu módní doplněk, který se pravděpodobně stane snem každého fanouška motoristického sportu: hodinky, které na vlastní kůži zažily nejslavnější závody světa a byly svědkem historie a používání vozu. Výsledek spolupráce firem Peugeot Sport a Lorige dostal název BL-Endurance. Výraz „Endurance“ není třeba objasňovat. Písmena „BL“ znamenají „Brake Late“ a připomínají, že pro vítězství v závodě je technika brzdění stejně rozhodující jako technika akcelerace. Hodinky ztělesňují vzrušení ze závodního výkonu a svou syrovostí připomínají nelítostnou povahu automobilových závodů.

Hodinky BL-Endurance mají díly ze surového karbonu a titanu s povrchovou vrstvou černé barvy, což jim dodává čistý, funkční a agresivní vzhled. Všechny součásti hodinek, od lunety z titanu třídy 5 až po na míru vyrobené vnější šrouby, byly otryskány a získaly černý povrch, aby bylo dosaženo požadovaného monochromatického efektu. Černý motiv je v souladu s vizuální identitou Peugeot Sport doplněn o prvky v odstínu Kryptonite a šedá Selenium. Tyto barvy dokonale ladí s celkovým vzhledem. Výsledkem je originální, hodnotný a vkusný módní doplněk.

Ve spodní části číselníku je jasně viditelný údaj o stavu nabití a název hodinek, které připomínají, že se zrodily z vytrvalostních závodů. Hodinky BL-Endurance se díky perifernímu rotoru automaticky dobíjejí. Téměř všechny součásti hodinek BL-Endurance „Hyperblack“ od můstku až po ručičky mají černou povrchovou úpravu, což byla pro hodináře Lorige nová výzva, stejně jako velmi přísný výběr barevných komponentů, jejichž montáž vyžaduje naprosto dokonalou pečlivost.

Aby byl jejich konečný výrobek zcela perfektní, obrátili se jeho tvůrci na kolébku hodinářství a rozhodli se vyrábět všechny součásti právě tam. Pro vývoj strojku oslovili jednoho z nejlepších výrobců ve švýcarském kantonu Jura, aby navrhl exkluzivní kalibr Lorige. Každá součástka kalibru LOR-PR03 se vyrábí ve Švýcarsku a montáž a seřízení provádějí výhradně ručně vysoce kvalifikovaní mistři, kteří pracují podle nejlepší švýcarské hodinářské tradice. Volba 100% Swiss Made je pro Lorige zárukou špičkové kvality.

Hodinky BL-Endurance, pečlivě navržené až po ten nejmenší detail, jsou jednoznačně hodinkami pro znalce a příznivce motoristického sportu. Idea okruhových závodů je totiž vepsána v samotném materiálu pouzdra hodinek. Tyto hodinky budou v prodeji v průběhu roku 2022.

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -