ALCAR BOHEMIA – dodavatel litých a ocelových kol představuje novinky pro rok 2023

Novinky
06.03.2022

F T G

ALCAR BOHEMIA – dodavatel litých a ocelových kol představuje novinky pro rok 2023

Tato společnost úspěšně působí na českém trhu již 25 let. Od roku 1998 dodala motoristům téměř sedm miliónů litých a ocelových kol pro osobní a lehká užitková vozidla a ocelových kol pro nákladní vozidla.

Podle slov ředitele společnosti Libora Rajdla právě na litých kolech značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ocelových kolech značky ALCAR STAHLRAD jezdilo a jezdí u nás téměř 1,75 milionu vozidel. ALCAR se během svého úspěšného rozvoje postupně stal obchodním partnerem prakticky celé automobilové branže od autoservisů, velkoobchodů s pneumatikami až po importéry převážné většiny zastoupených značek automobilů na našem trhu.

Žhavé novinky pro letošní rok

Prémiové značky AEZ a DOTZ aktuálně představily devět nových designů litých kol. Jsou určeny pro vozy kompaktní a střední třídy, ale také pro kategorii SUV nebo elektrické sportovní vozy. Pro uživatele je důležité, že mají schválení ECE v originálním rozměru, který není třeba zapisovat do TP vozidla. Příkladem je kolo AEZ Montreal se sportovním elegantním designem s dvojitými paprsky ve dvou barevných provedeních s leskle černým lakováním a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. Najde široké využití napříč většiny značek včetně vozů asijské a francouzské produkce. K dispozici je v rozměrech od 7 x 18 do 8,5 x 20 palců.

Pro elektrické sportovní vozy Porsche Taycan a Audi e-tron GT jsou určena vícepaprsková kola AEZ Alaska. Nabízí se ve dvou barevných variantách s leskle černým lakováním a v kombinaci černého laku a leštěné čelní plochy. V rozměrech od 9 x 20 do 11,5 x 21 palců je design AEZ Alaska schválen pro uvedené elektromobily v originálních rozměrech. Další v nabídce je extravagantní provedení překřížených paprsků kola DOTZ Fuji, navíc se sníženou hmotností.

Toto provedení je určeno pro vozy BMW řady 5, Cupru Born, Mercedes třídy C, Seat Atecu, Škodu Octavii, VW Golf a mnoho dalších modelů. Nabízí se v několika variantách s lesklým zlatým lakem, v  povrchové úpravě se šedým metalickým lakem nebo černým lakem doplněným leštěnou čelní plochou.

Za pozornost také stojí provedení LongBeach od značky DOTZ vyvinuté na míru pro vozy SUV od Audi až po Volvo. Nabízí se ve dvou barevných variantách s paprsky ve tvaru Y. V rozměrech 9 x 20 až 10,5 x 22 palců a s nosností až 1054 kg je kolo DOTZ LongBeach právě pro tyto vozy vhodným řešením i díky mnoha aplikacím v originálních velikostech.

Unikátní 3D konfigurátor pro každý model

Zájemci si mohou všechny tyto letošní novinky s tříletou zárukou prohlédnout přímo na modelu automobilu v unikátním ALRAD 3D konfigurátoru kol na stránkách společnosti ALCAR.  Při zakoupení kol značky AEZ a DOTZ získají motoristé navíc zdarma bezpečnostní šrouby nebo matice Sicuplus. Tato akce platí od 1. března do 30. června 2023. Jak poznat bezpečná kola? Na čelní straně kola je vyražená nebo odlitá značka „KBA“ nebo písmeno E s číslem schválení XXXXX. U kola s číslem schválení KBA vždy žádejte u prodejce Typový list, na jehož základě si můžete zapsat rozměr kol do TP vozidla. Schválená kola nezpůsobí žádné problémy na STK nebo při uplatňování škodní události u pojišťovny.

Pro letošní rok ALCAR rozšiřuje svoji pestrou nabídku navíc o dojezdová kola. Jsou zkompletována do sady s heverem a klíčem v praktickém obalu. Tyto kola na dojetí jsou určena také díky rozměrové a konstrukční univerzálnosti téměř pro všechny automobily na evropském trhu. Především při delší cestě na dovolenou se jedná o velmi praktické řešení jak předejít problému s píchlou pneumatikou a dojezdem do servisu. Podle slov zástupců firmy se uvažuje i o jednorázovém zapůjčení celé sady dojezdového kola v síti smluvních partnerů právě pro tyto často specifické jednorázové cesty.

Komplexní řešení pro sledování tlaku

V posledním období také roste zájem o prodej kompletních kol s pneumatikou a s TPMS senzorem  kontrolujícím tlak v pneumatice během jízdy. Navíc od července 2022 musí být všechna nově homologovaná nákladní vozidla tříd N1, N2, N3, přívěsy O3, O4 a autobusy M2 a M3  vybavena systémem sledování tlaku v pneumatikách. Proto ALCAR uvedl na trh universální senzor ALCAR Senzor HD pro nákladní vozidla, autobusy a přívěsy.

Zásluhou inovativního designu je lze flexibilně použít na všechny rozměry kol od 17,5 do 24 palců. Plně je také již vyřešena diagnostika a nastavení spárování senzorů během prvních minut jízdy. Novinkou jsou podobné senzory pro motocykly značek BMW, Harley Davidson, Indian Motorbikes, KTM, Triumph a MV Agusta. Dobrou zprávou také je, že obchodní partneři mají dnes online přístup ke konfigurátoru TSMS, který každému osobnímu nebo nákladnímu vozidlu i motocyklu zobrazí systém TPMS a vhodné senzory. Více na stránkách www.alcar.cz.

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -