Nový Citroen C5 X – výrazný design a jízdní komfort nejen pro manažery

Novinky
27.05.2022

F T G

Nový Citroen C5 X – výrazný design a jízdní komfort nejen pro manažery

Citroen představil na tiskové konferenci v Čestlicích nový manažerský vůz C5 X. Originální novinka C5 X v sobě spojuje eleganci hatchbacku, prostornost kombi a vyšší pozici při řízení SUV. Citroën nabízí C5 X v benzinové a plug-in hybridní verzi od 795 000 Kč. V ceně vozu je i záruka na 5 let nebo 120 000 km.

Důraz na špičkové technologie

Citroen C5 X, nová vlajková loď Citroenu, je manažerský vůz s výrazným designem a dokonalým komfortem. Je vybaven prvky programu Citroën Advanced Comfort®, tedy zejména aktivními tlumiči Citroen Advanced Comfort a sedadly Advanced Comfort, pro pocit jako na oblíbené pohovce. Důmyslné odhlučnění kabiny chrání před hlukem zvenčí díky vrstveným sklům předních a zadních oken. Cestující ocení příjemné prosvětlení kabiny, které přichází velkým elektricky ovládaným střešním oknem. Nový C5 X je vybaven moderními technologiemi pro bezpečné cestování, jako je rozšířený head-up displej (promítá na čelní sklo), asistenční systémy řízení, které zavádějí poloautonomní řízení, a zbrusu nové komunikační rozhraní na 12" HD dotykovém displeji s rozpoznáváním přirozeného hlasu. 

Široká paleta výbavové nabídky

V České republice se C5 X aktuálně nabízí v šesti barvách, s pěti možnostmi dvoubarevného řešení karoserie a ve čtyřech úrovních výbavy  - Feel, Feel Pack, Shine a Shine Pack. Od druhé úrovně výbavy je v sérii MyCitroën Drive Plus. Ten například nabízí navigační system 3D v češtině s integrovanou mapou Evropy a hlasovým ovládáním, doživotní aktualizaci zdarma, předplatné TomTom services na 3 roky zdarma (TomTom Traffic – on-line dopravní informace,  upozornění na nebezpečné úseky/rychlostní radary, ceny pohonných hmot, parkoviště – cena a dostupnost, počasí, body zájmu), radio FM/DAB (digitální radio), osm reproduktorů + Hands-free Bluetooth® a Mirror Screen s možností bezdrátového připojení (Apple CarPlay / Android Auto). Dále pak ve výbavě najdeme zadní parkovací kameru, hliníková 19 palcová kola, hands free přístup a startování vozu a další prvky.

Klasická i hybridní motorizace

Nová C5 X nabízí volbu mezi úspornými a výkonnými benzínovými motory PureTech s automatickou osmistupňovou převodovkou nebo plug-in hybridní verzi. Ceny startují na 795 000 Kč a zahrnují prodlouženou značkovou záruku Essential Drive na 5 let nebo 120 000 najetých kilometrů. Špičkové provedení PLUG-IN HYBRID 225 ë-EAT8 začíná na 1 095 000 Kč ve verzi Feel Pack. Další informace přineseme v redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -