Nové Renaulty Express Van, Kangoo Van a Trafic - přichází pestrá paleta universálních pomocníků

Novinky
12.07.2021

F T G

Nové Renaulty Express Van, Kangoo Van a Trafic - přichází pestrá paleta universálních pomocníků

Užitkové dodávky francouzského Renaultu v nové generaci právě nyní přichází i na český trh  a rozhodně stojí za pozornost. Vývojáři se tentokrát zaměřili na variabilní, vzdušný a do všech detailů propracovaný interiér.

Tyto dodávky další generace pro všestranné praktické použití  v mnohém vylepšily také svůj vnější vzhled a nechybí jim nejmodernější technologie jízdních a bezpečnostních systémů. Ukazuje se totiž, že potřeba moderního universálního automobilu s dostatkem prostoru je  uživateli stále více pozitivněji hodnocena a to samé platí i  o jejich osobních verzích pro každodenní jízdní praxi.

Nový Express Van – praktická a úsporná dodávka

Modernizaci poznáme již na první pohled. Vedle vertikálního nárazníku a vysoké mřížky chladiče zaujme zejména nově tvarovaná kapota a nové linie bočních částí. Nechybí LED světelný podpis ve tvaru C, který je nyní součástí identity  značky Renault. Budoucí provozovatelé u této modernizované novinky především ocení  až 780 kg užitečného zatížení v benzinovém provedení a 650 kg v dieselové verzi. To je pro vůz o celkové vnější délce 4,39 metrů velmi slušná hodnota. Přitom délka nákladového prostoru na podlaze u provedení s pevnou překážkou je téměř 1,91 metrů, u verze s variabilní přepážkou a při sklopení sedadla spolujezdce dokonce až 2,36 metrů.  Pohodlný přístup zajištují zadní dveře dělené 2/3 – 1/3 a  716 mm široké boční posuvné dveře. Express Van nabízí celkový objem nákladového prostoru  až do velikosti 3,7 m3.

Ty hlavní změny najdeme v interiéru. Vedle moderní horizontální palubní desky zde příjemně překvapí  propracovaná sedadla s posílenou boční podporou a dlouhou životností stejně jako rozměrné moderní opěrky hlavy. Sedadla mají tentokrát výškové i podélné nastavení v dostatečném rozsahu a nechybí ani loketní operka. Vedle odolného a z hlediska údržby dobře omyvatelného obložení bylo výrazně vylepšeno také odhlučnění vlastní kabiny. Pro řidiče je určeno několik prakticky řešených úložných prostorů o objemu až 48 litrů. Nový Express Van dnes umožňuje volit celkem tři úrovně multimediálního vybavení. Především se jedná o radio Connect R&Go, dále pak multimediální systém Renault EASY LINK s osmi palcovým displejem a možností volitelné navigace. V nabídce je indukční nabíjení pro chytrý telefon, až tři zásuvky USB a čtyři zásuvky 12 V včetně jedné v nákladovém prostoru.

Velká pozornost byla věnována zvýšené bezpečnosti za volantem včetně přehledu řidiče o dění v okolí vozu. Například systém Rear View Assist využívá kameru nad zadními dveřmi a zajišťuje přehledné sledování situace za vozidlem. Zadní pohled je převáděn na pětipalcový displej na místě vnitřního zpětného zrcátka. Nechybí zpětné zrcátko Wideview pro hlídání mrtvého úhlu a systém sledování mrtvého úhlu pomocí čtyř senzorů na obou stranách vozu. Vůz je podle provedení vybaven parkovací kamerou, tempomatem s omezovačem rychlosti a zajímavostí je i systém stabilizace přívěsu spojený s ESC. Nový Express Van s benzínovým motorem 1.3TCe 100 FAP (75kW) je v aktuální nabídce ve výbavě Business za 290 000 Kč bez DPH. Další volbou jsou dva dieselové motory 1.5 Blue dCi 75 a 95 (55kW a 70 kW). Silnější variantu pořídíte ve výbavě Cool za 350 000 Kč bez DPH. Všechny uvedené pohonné jednotky jsou spojené s šestistupňovou manuální převodovkou.

Nový Renault Kangoo Van – osobitý styl se nezapře

Oblíbená dodávka s bohatou tradicí již od roku 1997. Tak lze charakterizovat tento model, který si lety provozu získal celou řadu svých příznivců. Nyní přichází nová generace  s velkou škálou inovací. Jednou z hlavních je snadné nakládání odstraněním B sloupku na pravé straně. Díky tomu má nové Kangoo Van nejširší boční vstup na trhu o šířce téměř 1446 mm. Další zajímavostí je pod střechou umístěný nosič Easy Inside Rack pro snadnou a bezpečnou přepravu dlouhých předmětů přímo v interiéru vozu. Ten je zásluhou nákladového prostoru o objemu 3,9 m3 opět nejlepší ve své třídě. Moderní variabilní a vzdušný interiér kabiny dnes nabízí až 60 litrů užitečných a snadno přístupných úložných prostorů. Navíc je v nabídce i varianta se třemi předními sedadly.

 Řidič má dnes k dispozici dvanáct nových asistenčních systémů jako nouzové brzdění, lepší viditelnost v mrtvém úhlu nebo systém trvalého výhledu vzad a další. Řada z nich je shodná s modernizovaným modelem Express Van. V nabídce jsou také dvě délky karosérie, větší představuje nárůst o 420 mm a nabízí přepravní objem až 4,9 m3. Nové Kango Van  je vybaveno řadou funkcí pro úsporu paliva. Tento model bude nabízen se  šestistupňovou manuální převodovkou nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou EDC s benzinovým motorem o výkonu 100 nebo 130 k. Další možností volby pro zákazníka je naftový agregát 1.5 Blue dCi o výkonech 75, 95 nebo 115 k. Ceny tohoto modelu v základní výbavě začínají na 467 000 Kč bez DPH.

Od příštího roku bude v prodeji nové Kangoo Van E-Tech Electric vybavené plně elektrickým motorem s výkonem 75 kW a točivým momentem až 245 Nm s šesti jízdními režimy. Například režim Eco (55kW) pro optimální dojezd nebo režim Normal (75kW) pro lepší výkon a vyšší maximální rychlost. Nabízet  se bude opět ve standartní nebo prodloužené délce. Novinka bude vybavena lithium-iontovou baterií s kapacitou 44kWh, která umožní dojezdovou vzdálenost kolem 265 kilometrů v závislosti na stylu jízdy, sklonu vozovky a v neposlední řadě vnější teplotě. Podle informace výrobce bude dobíjení z veřejné dobíjecí stanice trvat 2 hodiny, 4,5 hodiny z 11 kW terminálu, 7 hodin z wall boxu, 19 hodiny ze zesílené zásuvky a 26 hodin z běžné zásuvky. Prostřednictvím 75 kW rychlonabíječky bude možné vozidlo nabít na 80 procent za 42 minut a to v běžné provozní praxi představuje obvykle optimální dojezdovou vzdálenost.

Nový Renault Trafic – úspěšný model s dlouhou tradicí

Dvě nová provedení známé dodávky Renault Trafic jsou zaměřena pro přepravu osob. Prvním v nabídce je modernizovaný Renault Trafic ve verzi Combi, který díky velkému vnitřnímu prostoru se třemi řadami sedadel pojme až devět pasažérů. Může tak splňovat přepravní požadavky pro velké rodiny s několika dětskými sedačkami a mnoha zavazadly nebo sloužit pro přepravu osob dopravci. Další nabídkou je provedení SpaceClass pro luxusnější přepravy s optimalizovaným designem dle výběru zákazníka. Toto provedení přichází s řadou bezpečnostních systémů a také rozšířenou škálou použitých motorizací. Zde za pozornost rozhodně stojí nabízený paket Signature s koženými sedadly s možností umístit až pět naproti sobě sedících osob se stolkem uprostřed a s otáčivými a posuvnými sedadly v druhé řadě. Verze Escapade je koncipována jako rekreační a víkendové vozidlo, kdy zadní trojmístnou lavici lze přeměnit na lůžko až o délce 1,9 metrů. Nechybí sklopný stolek a další doplňková výbava a příslušenství.

Modernizovaný Trafic dostal nový vzhled, hodně multimediálních systémů, jízdních a bezpečnostních asistentů a také prošel výraznou inovací interiéru. Pro motorizaci jsou použity úsporné naftové agregáty Blue dCi 110 s manuální převodovkou nebo diesel Blue dCi 150 s manuální nebo automatickou převodovkou EDC. Poslední volbou je nejvýkonnější naftový motor Blue dCi 170 s automatickou převodovkou EDC. Ceny  nového modelu Renault Trafic Combi  bez DPH začínají od 750 000 Kč, Trafic Combi Van od 780 000 Kč a skutečně luxusního provedení Trafic SpaceClass zaměřené především na cestování od 1 070 000 Kč. Bližší informace o těchto zajímavých novinkách francouzského výrobce Renault brzy přineseme také v našich redakčních testech.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -