Prémiová pneumatika Turanza T005 - bezpečnost a potěšení z jízdy (NOVINKA)

Novinky
14.04.2018

F T G

Prémiová pneumatika Turanza T005 - bezpečnost a potěšení z jízdy (NOVINKA)

V nabídce pneumatik pro osobní automobily jsou dnes desítky značek a stovky různých dezénů, provedení a rozměrů. Běžný motorista se jenom těžko může zorientovat v tak pestrém výběru. Využili jsme pozvání současného největšího světového výrobce pneumatik na světě, japonské firmy Bridgestone k představení její poslední novinky, kterou je prémiová cestovní pneumatika Turanza T005. Právě ta je v těchto dnech také uváděna na český trh.

Kvalita rozhoduje

„Novou prémiovou cestovní pneumatikou Bridgestone Turanza T005 vycházíme vstříc potřebám náročných zákazníků, kteří požadují vynikající výkony na mokru a maximální kontrolu nad vozem za všech okolností a kteří chtějí pneumatiku, jež jim dodá pocit bezpečí, ale zároveň jim poskytne také mimořádné potěšení z jízdy,“ říká David Kalaš, marketingový manažer společnosti Bridgestone ČR. „Další prioritou během vývoje bylo dosažení nízkého valivého odporu pro maximální hospodárnost provozu a nejvyšší úrovně komfortu, což je další aspekt, na který kladou řidiči rodinných a manažerských automobilů velký důraz.“

Vývoj nové prémiové cestovní pneumatiky Bridgestone Turanza T005 probíhal za široké účasti spotřebitelů. Firma Bridgestone v rámci průzkumu trhu a požadavků zákazníků oslovila více než dvacet pět tisíc spotřebitelů v šesti evropských zemích. Turanza T005 díky tomu velmi dobře naplňuje požadavky řidičů na maximální kontrolu nad vozem v náročném každodenním provozu s důrazem na deštivé počasí.

Podle hodnocení na informačních štítcích EU poskytuje nová Turanza T005 nejlepší výkony při průjezdu zatáčkou a brzdění na mokru. Celý sortiment rozměrů pro rok 2018 má hodnocení A pro přilnavost na mokru a B pro valivý odpor, některé rozměry se mohou pochlubit dokonce hodnocením A/A (235/65 R 17 108V XL, 215/60 R 17 100H XL). Bridgestone vyvinul tuto novou pneumatiku Turanza T005 v Evropě, kde ji také v současnosti vyrábí.

Delší životnost

„Výhodou pro zákazníka je také výrazně delší životnost v porovnání s předchůdcem,“ dodává David Kalaš. Interní testy společnosti Bridgestone s rozměrem 205/55 R 16 91V prokázaly prodloužení životnosti o 11 procent v porovnání s pneumatikou Turanza T001 EVO. Pneumatika Turanza T005 si skvěle vedla i v nezávislých testech organizace TÜV SÜD, v nichž překvapila zejména svými výkony na mokru. V porovnání s průměrem čtyř hlavních konkurenčních pneumatik zastavil vůz s pneumatikami Turanza T005 na mokré vozovce o 2,3 metru dřív a při průjezdu zatáčkou na mokru byly výsledky pneumatiky Bridgestone o šest procent lepší v porovnání s průměrem konkurentů.

Požadované provozní vlastnosti pneumatiky Bridgestone Turanza T005 jsou dosahovány především díky její konstrukci, v níž nalezly uplatnění zejména inovativní technologie společnosti Bridgestone. Tento výrobce výrazně optimalizoval složení kostry a dezén opatřil vysokým počtem drážek, otevřeným ramenním žebrem a propojenými ramenními bloky, které příznivě rozkládají tlak na vozovku. Husté lamelování v blocích a široké drážky v prostřední části běhounu zajišťují velmi účinné odvádění vody. Běhoun je navíc vyroben z nové směsi s vysokým obsahem siliky a patentovaným polymerem Bridgestone NanoPro-Tech™. Výsledkem jsou výborné hodnoty přilnavosti na mokru, maximální odolnost vůči opotřebení a mimořádná hospodárnost.

Široký výběr rozměrů

Bridgestone s novou pneumatikou Turanza T005 nejen zjednodušuje, ale zároveň i rozšiřuje svou nabídku cestovních pneumatik. Celý segment cestovních pneumatik budou nyní pokrývat pouze typy Turanza T005 a DriveGuard. V letošním roce vstupuje nová pneumatika Turanza T005 na český trh v celkem 101 rozměrech s profilovými čísly 65, 60, 55, 50, 45, 40 a 35 pro kola s průměrem ráfku 15“ až 19“. Od roku 2019 se rozšíří nabídka značky na 149 rozměrů pro 14“ až 21“ kola a tak kompletně pokryje segment cestovních pneumatik pro osobní vozy a SUV.

Pneumatiku Bridgestone Turanza T005 si již zvolili někteří výrobci automobilů renomovaných značek pro originální výbavu svých vozů, protože poskytuje řidičům maximální kontrolu nad vozem, zejména na mokru, a zároveň svým nízkým valivým odporem přispívá k maximální hospodárnosti provozu. Nová pneumatika nahrazuje dosavadní typ T001 EVO a širokým sortimentem rozměrů pokrývá téměř kompletní poptávku po cestovních pneumatikách.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -