Nový Citroen C3 - důraz na individualitu (NOVINKA)

Novinky
04.12.2016

F T G

Nový Citroen C3 - důraz na individualitu (NOVINKA)

Třetí generace oblíbeného modelu Citroën C3 se inspirovala stylem crossoverů. Na českém trhu se tato francouzská novinka začíná prodávat právě v těchto dnech a rozhodně stojí za pozornost. Přináší nejen neopakovatelný design, ale spoustu bezpečnostních prvků a chytrých technologií, které najdou uplatnění prakticky každý den.

Nový Citroën C3 každého zaujme odvážným designem, ponechal si oblé tvary svého předchůdce a nabral novou dynamiku. Zvýšená přední maska působí dojmem robustnosti, logo značky a jeho dvojitá chromovaná lišta zasahuje až ke světlům pro denní svícení s LED diodami a zvýrazňují celkovou šířku vozu. Výrobce nabízí velké množství úprav na míru a tak každý si může nakonfigurovat vůz podle svého vkusu.

Devět různých barev pětidveřové karosérie a tři barvy střechy Biton umožňují téměř 36 dvoubarevných kombinací. Navíc si lze zvolit barvy ozdobných prvků jako lišty mlhovek, kryty zpětných zrcátek, ozdobný prvek boční ochrany Airbump nebo barevného polepu C sloupku. Dalším výrazným detailem nové C3 jsou kola. Mohou mít až sedmnáct palců a společně s černými plastovými lemy dodávají vozu ten správný dynamický vzhled.

Za pozornost stojí boční Airbumpy, které se poprvé objevily na modelu C4 Cactus. Tento ochranný prvek z termoplastického polyuretanu je umístěn ve spodní části dveří. Tvoří ho šest vzduchových kapslí a vedle ochrany karoserii především stylizuje vzhled vozu. Díky použitému materiálu odolává UV záření, mechanickému poškození a je navíc i barevně stálý.

Oproti předchozí generaci se nová pětidvéřová C3 snížila, výška 1474 mm je o rovných 50 mm méně než u předchůdce. O 55 mm se však natáhla, a to na celkových 3996 mm, zatímco šířka 1749 mm je o 21 mm více než dosud. Rozvor vozu je dnes 2540 mm. Do zavazadlového prostoru se vejde 300 litrů nákladu a po sklopení sedadel se tento objem výrazně zvyšuje až na 922 litrů.

Interiér novinky se především soustředí na snadnější život na palubě a plynulejší využití všech funkcí. Koncepce se řídila programem Citroën Advanced Comfort s důrazem na ergonomii ovladačů, tvarování sedadel, řadu odkládacích přihrádek, zobrazování informací o řízení nebo na intuitivní technologie zpříjemňující pobyt ve voze. Navíc jsou k dispozici čtyři barevné styly interiéru, takže si každý opět může zvolit provedení, které mu nejlépe vyhovuje. V příplatkové nabídce je mimo jiné i velké střešní okno.

Nová C3 je prvním autem, které má kameru ConnectedCAM Citroën. Tato technologická novinka nabízí široký úhel záběru 120°, full HD rozlišení, 2 miliony pixelů, GPS a vnitřní paměť 16 GB. Kamera je umístěná za zpětným zrcátkem na čelním skle a zaznamenává vše, co řidič vidí venku před sebou. Stává se tak díky dvěma hlavním funkcím svědkem jeho jízdy. Řidič může jedním kliknutím vyfotit, co vidí, a sdílet tento záběr bezpečně na sociálních sítích. Díky této kameře si může uložit do paměti vše, co ho zaujme včetně záznamu různých dopravních situací.

Novinka přichází na trh ve třech úrovních výbavy LIVE, FEEL a SHINE. Již od prvního stupně má vůz hlavní prvky aktivní a pasivní bezpečnosti ve standardu. Nechybí systém rozpoznání dopravních značek omezujících rychlost, varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, elektricky ovládaná přední okna nebo tempomat s omezovačem rychlosti. Vyšší úroveň výbavy FEEL již má manuální klimatizaci, audiosystém RD6 AM/FM se čtyřmi reproduktory, hands free Bluetooth, konektor USB, elektricky vyhřívaná a ovládaná zpětná zrcátka a další okrasné detaily.

Nejvyšší výbava SHINE v nové C3 navíc obsahuje zadní parkovací asistent, ochranný boční p Airbump nebo rádio Citroen Connect v sedmipalcovém dotykovém přístroji umístěném ve středu palubní desky. Nechybí automatická klimatizace, mlhová světla, barevná střecha a další okrasné stylové prvky v interiéru. V nabídce je i další bohatá příplatková výbava, kterou si může budoucí majitel této novinky objednat formou zvýhodněných paketů.

Z hlediska motorizace jsou k dispozici tři benzinové motory Puretech 68 (zážehový, 1.0 litrů, 50 kW, 95 Nm), dále hnací agregát Puretech 82 (zážehový, 1.2 litrů, 60 kW, 118 Nm) a nejvýkonnější motor Puertech 110 (přeplňovaný zážehový, 1.2 litrů, 81 kW, 205 Nm), který se bude nabízet od kvěna 2017 s automatickou převodovkou EAT 6. Další volbou jsou dva dieselové agregáty BlueHDI 75 (přeplňovaný vznětový, 1.6 litrů, 55 kW, 230 Nm) a BlueHDI 100 (přeplňovaný vznětový, 1.6 litrů, 74 kW, 254 Nm). Všechny pohonné jednotky splňují emisní normu Euro 6.

Současné aktuální ceny nové C3 začínají na úrovni 234 900 Kč v provedení LIVE s motorem 1.2 Puretech 68 a s manuální pětistupňovou převodovkou. Nejlépe vybavenou C3 třetí generace s úrovní výbavy SHINE a s motorem 1.6 BlueHDI 100 včetně Stop & Start pořídíte za 389 900 Kč. Další informace o této zajímavé novince s neopakovatelným designem a plné nejnovějších technologií přineseme již brzy v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -