Nový Peugeot Traveller nabízí vysokou variabilitu a komfort (NOVINKA)

Novinky
04.10.2016

F T G

Nový Peugeot Traveller nabízí vysokou variabilitu a komfort (NOVINKA)

Francouzský Peugeot zaujímal vždy mezi víceúčelovými prostornými vozy a auty určenými pro luxusní přepravu více osob přední pozici. Nový a rozhodně zdařilý Traveller chce toto postavení ještě posílit. Již na první pohled novinka zaujme moderním designem, použitím nejpokrokovějších technologií a pro uživatele je asi nejdůležitější vysoká variabilita interiéru a cestovní komfort.

Zcela nové jméno Traveller, které výrobce použil prakticky poprvé, má podpořit vizi moderního cestování, pohodlí a velké prostornosti. To úzce souvisí i s novým podvozkem, který vzešel z modulární platformy EMP2, která spojuje kompaktní vnější rozměry a velkorysý prostor interiéru. Peugeot Traveller tak nabízí téměř 9 pohodlných míst a zavazadelník o objemu 1 500 litrů. V případě vyjmutí sedadel druhé a třetí řady se tento prostor zvětší až na 4 900 litrů.

Nový Peugeot Traveller je k dispozici ve třech délkách od 460 do 530 cm. Výška je pouhých 190 cm, což umožňuje vjezdy do krytých parkovišť a garáží, kam se někteří jeho vyšší konkurenti prakticky nedostanou. Verze Standard (495 cm) a Long (530 cm) patří k běžně používaným délkám a další variabilnost je především ve volbě a uspořádání sedadel.

Provedení Traveller Compact o poměrně malé délce 460 cm je trochu vyjímečné, ale i tato verze umožňuje v případě potřeby příjemné sezení a cestování až devíti pasažérům. Nový Traveller nabízí díky svým rozměrům a krátkým převisům skutečně dobrou ovladatelnost pro každodenní použití i v městských podmínkách. Zajímavostí je i nabídka výběru ze tří stupňů zatmavení skel u druhé a třetí řady sedadel.

Především pro firemní použití je určen model Traveller Business VIP, který nabízí cestujícím na zadních kožených sedadlech čtyř nebo pěti místnou konfiguraci, ve které jsou kvalitní kůží potažená sedadla umístěna proti sobě. Zajímavostí je posuvný skládací stolek. K pohodě cestujících přispívá i multifunkční střecha s trojzónovou klimatizací s funkcí jemného rozptylu vzduchu a příjemně tlumeným osvětlením interiéru.

K pohonu výrobce použil tři osvědčené dieselové motory BlueHDi Euro 6, které jsou vybaveny systémem SCR zabudovaným před filtrem pevných částic. Jedná se o motor 1.6 BlueHDi 115 k S&S, manuální 6st. převodovka: spotřeba od 5,1 l/100 km, emise 133 g CO2/km, dále agregát 2.0 BlueHDi 150 k S&S, manuální 6st.převodovka: od 5,31 l/100 km, emise 139 g CO2/km a nejvýkonnější jednotku 2.0 BlueHDi 180 k S&S, automatická 6st. převodovka EAT6: od 5,7 l/100 km, emise 151 g CO2/km.

U novinky se nabízí široká škála komfortní a bezpečnostní výbavy poslední generace a řada prvků se v tomto segmentu objevuje poprvé. Jde zejména o boční posuvné dveře s hands-free otevíráním, systém promítání informací na čelní sklo (Head-up Display) nebo snímání údajů z dopravních značek a zobrazení povolené rychlosti.

Zajímavostí je také praktické otvírací okno zadního víka, systém Active Safety Brake a automatické přepínání dálkových světel. Nová je i on-line navigace s hlasovým ovládáním a dopravními informacemi v reálném čase, zadní parkovací kamera Top Rear Vision se snímáním zadní části vozu seshora v úhlu 180° a přiblížením záběrů nebo funkce varování před snížením pozornosti řidiče.

Představená modelová řada se bude nabízet ve dvou provedeních – Family a Business a každá ve 2 verzích výbavy. Pro soukromé zákazníky je především určena řada Traveller Family ve verzích Active a Allure s pěti, sedmi nebo osmi místy. Jejich aktuální akční ceny začínají již na 530 000 Kč bez DPH. Zákazník si může vybrat z osmi barev a několika provedení ochranných krytů kol včetně litých kol v sedmnáctipalcovém provedení.

Pro firemní zákazníky zajišťující přepravu osob je určena řada Business ve verzích nazvaných Business s 5 – 9 místy a Business VIP s 6 a 7 místy. Akční ceny těchto modelů bez DPH začínají na 500 000 Kč a dovozce nabízí pro velkoodběratele další cenové zvýhodnění. V nabídce je i přestavba s pohonem všech kol 4 x 4, kterou výrobce zajišťuje ve spolupráci se známou francouzskou firmou Dangel, která se již tradičně zaměřuje právě na tyto úpravy.

Nový Peugeot Traveller se inspiroval svým výrazným elegantním stylem u osobních vozů této značky. Díky své prostornosti a komfortu posádky uspokojí potřeby profesionálních dopravců včetně přepravy VIP osob se zavazadly do hotelu. Stejně dobře poslouží při výletech a cestách za sportovním vyžitím s jízdními koly, lyžemi, snowboardy či jiným objemným sportovním vybavením. Další informace o této rozhodně zajímavé novince přineseme v našem redakčním testu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -