Vůz nejen pro české zákazníky - nová Škoda Octavia II. (Ženeva 2004)

Novinky
06.05.2008

F T G

Vůz nejen pro české zákazníky - nová Škoda Octavia II. (Ženeva 2004)

Netrpělivě očekávaná druhá generace oblíbeného modelu Škoda Octavia byla oficiálně odhalena právě ve Švýcarsku. Celkově můžeme konstatovat, že nová Škoda působí velmi dobrým dojmem.

 

Vůz je oproti svému předchůdci více zaoblený a disponuje tvarem, který příliš nevybočuje od současného trendu ztvárnění „koncernových“ automobilů. Vzhled vozu působí velmi dobrým dojmem. Automobil je oproti svému předchůdci větší ve všech směrech, což se pozitivně projevilo v dostatečně prostorném interiérů. Zejména prodloužený rozvor avizované novinky má za následek odpadnutí jedné z největších nedostatků předchozí generace a to nedostatku prostoru na zadních sedadlech.

Přestože se výrobce snažil tento neduh řešit různými způsoby, nová Octavia je v tomto směru na jiné úrovni. Přístrojová deska je kvalitně zpracovaná a působí robustním dojmem. Výhradu lze mít proti nepřehlednému číslování tachometru a otáčkoměru, které je podobné jako u předchozího modelu (cifry rovnoběžné s okrajem přístroje).

Nabídka pohonných jednotek zahrnuje čtyři zážehové a dva vznětové agregáty. Zajímavostí jsou nové zážehové motory s přímým vstřikem paliva (FSI) 1,6 l (85 kW) a 2,0 l (110 kW). Mezi hlavní výhody těchto agregátů patří rychlejší reakce na sešlápnutí plynového pedálu, vyšší výkon (v porovnání s objemem motoru), zlepšený průběh točivého momentu a v neposlední řadě také příznivější spotřeba.

Nová Škoda Octavia je ztvárněna ve stejné filozofii jako její předchůdkyně („kus vozu navíc“) a svými rozměry se řadí mezi nižší střední a střední třídu.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -