Konzervativní strategie na ústupu (Ženeva 2004)

Články
06.05.2008

F T G

Konzervativní strategie na ústupu (Ženeva 2004)

Příznivci renomované automobilky Daimler Chrysler se již brzy dočkají inovovaného Mercedesu třídy C. Zájemce o tento bezesporu kvalitní vůz jistě potěší cenová politika českého importéra.

Zájemce o tento bezesporu kvalitní vůz jistě potěší cenová politika českého importéra. Ten od dubna snižuje cenu základního provedení C 200 CDI téměř o sto tisíc korun na 859 000,- Kč. Dovozce snížil cenu také u varianty C 220 CDI z 1 079 000,- Kč na 899 000,- Kč. Uvedené změny jsou z největší pravděpodobnosti způsobeny novými daňovými předpisy, které podnikatelům od letošního roku značně komplikují pořízení luxusnějších vozů.

Mezi inovace provedené na novém „céčku“ patří čirá optika, která byla dříve k dispozici pouze s xenonovými světlomety. Modifikace také zasáhla mřížkování chladiče. Nový přední spoiler je nyní výraznější a dodává automobilu dynamický nádech. Změny byly provedeny i na podvozku. Větším rozchodem kol o 12 mm a použitím nových ložisek včetně zadního stabilizátoru bylo dosaženo zlepšení jízdních vlastností, které posunují tento vůz opět o kus dále.

Další zajímavé novinky byly k vidění u výrobce Mercedes-Benz v Ženevě. Představitelem nové třídy vozů je pohledné kupé CLS. Jedná se v podstatě o kombinaci kupé automobilu se sedanem. Dva špičkové zážehové agregáty ve variantách CLS 350 a CLS 500 spolupracují se sedmistupňovým automatem 7G–Tronic. Silnější pohonná jednotka disponuje maximálním výkonem 225 kW. Točivý moment je udáván hodnotou 460 Nm. Akcelerace z 0 na 100 km/h se má podle dostupných údajů pohybovat na hranici 6,1 s.

Automobil se bude za příplatek dodávat s adaptibilními světlomety, které zlepšují orientaci při jízdě v noci. Zajímavostí je připravovaný bezpečnostní systém Pre–safe, který rozpoznává hrozící nebezpečí a následně aktivuje napínače pásů včetně úpravy sedadel do bezpečné polohy. U nás by se měla avizovaná novinka objevit na podzim tohoto roku.

Nová generace kabrioletu Mercedes-Benz SLK potvrzuje designový vývoj současných automobilů. Přední část vozu je vyvedena ve stylu supersportovního modelu SLR McLaren. Horkou novinkou je zážehový šestiválec o objemu 3,5 litrů. Ten disponuje maximálním výkonem 200 kW při 6000/min. Nejvyšší točivý moment je k dispozici již od 2500/min, takže příznivci malých kabrioletů mohou očekávat příjemné svezení. Za pozornost rozhodně stojí nově vyvinutý systém Airscarf, který vyhřívá oblast hlavy cestujících teplým proudem vzduchu.

Ten vychází z hlavových opěrek sedadel. Základní verze s přeplňovaným motorem SLK 200 Kompresor bude na českém trhu stát 1 145 000,- Kč, špičkové SLK 55 AMG se bude prodávat za 2 185 000,- Kč.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -