Prestižní značka Bentley přichází do Prahy

Články
02.07.2012

F T G

Prestižní značka Bentley přichází do Prahy

V celé Evropě roste zájem o britské luxusní vozy Bentley. Podle slov regionálního ředitele Bentley Motors, Guillaumeho Chabina, je tento úspěch především výsledkem vývoje a představení nových modelů. V roce 2010 to byl vůz Mulsanne a po něm na trh rychle přišly další novinky - New Continental GT a GT Convertible.

Nové zastoupení v Praze má dále podpořit růst značky Bentley. Moderní autosalon na pražském Smíchově je součástí pobočky Porsche Inter Auto CZ s.r.o., kde vedle prodeje jsou nabízeny i všechny poprodejní služby. V tomto novém prodejním centru mají v těchto dnech premiéru i úplně nové modely New Continental GT V8 a GT Convertible V8.

Představené novinky jsou vybavené zcela novým čtyřlitrovým motorem twin turbo V8 o výkonu 507 koní a točivým momentem 660 Nm. V kombinaci s osmistupňovou automatickou převodovkou dosahuje vůz zrychlení 0 - 100 km/h za 4,8 sekundy a u modelu GT udává výrobce nejvyšší rychlost 303 km/h. Navíc nový motor Bentley je nejen výrazně výkonnější, ale i příznivější k životnímu prostředí. Nabízen bude i přepracovaný hnací agregát 6.0 W12 GT.

Pokud nahlédneme do historie této značky, s ambicí vyrobit „ rychlý a dobrý vůz, který by byl nejlepší ve své třídě….“ přišel v roce 1919 talentovaný konstruktér Walter Owen Bentley. Ve vytrvalostních závodech ve dvacátých letech minulého století zvítězila značka Bentley v závodech Le Mans v letech 1924, 1927, 1928, 1929 a 1930. Také v padesátých letech kupé R-Type Continental zahájilo cestu nového segmentu luxusních a výkonných vozů v nadčasovém designu, navíc s vysokým komfortem v kabině.

Automobily této značky se vrátily do Le Mans v roce 2003 a obsadily první a druhé místo. V té době byla představena i první generace modelů Continental GT, které se rychle staly základem budoucích prodejních úspěchů na trhu luxusních výkonných vozů. V roce 2011 jich bylo prodáno téměř dvacet pět tisíc.

Otevření prodejního a servisního centra této značky v Praze jistě přivítá nejen zhruba 300 současných registrovaných majitelů automobilů Bentley v ČR, ale také další jejich provozovatelé na Slovensku a v okolních zemích. Vedle prodeje zcela nových modelů je v Bentley Praha připraven nezbytný špičkový záruční a pozáruční servis.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -