Citroen má v Česku stále více příznivců

Články
13.01.2012

F T G

Citroen má v Česku stále více příznivců

Poslední výsledky Citroënu Česká republika potvrzují rostoucí zájem našich motoristů právě o tuto značku. Podle bilance 2011 se podařilo od roku 1993 do konce loňského roku prodat na našem trhu téměř 100 000 nových vozů tohoto renomovaného výrobce.

Nový Citroen DS5 se zanedlouho objeví i na našich silnicích

Podle slov nového generálního ředitele společnosti Sébastiena Vandella chce Citroën dále posílit svoji pozici na českém trhu, kde je zatím na osmém místě s tržním podílem necelých čtyř procent. Velmi oblíbené jsou zejména vozy MPV, především modely C4 Picasso a Grand C4 Picasso. Úspěchem je také rostoucí zájem o segment nižší střední třídy díky zahájení prodeje nového Citroënu C4 stejně jako o model Berlingo, který se dokonce stal nejprodávanějším modelem této značky.

Velmi příznivý je také stále stoupající zájem o řadu DS. Ta po celém světě sklízí zasloužený úspěch a již bylo prodáno více než 110 000 těchto automobilů. U nás se tyto atraktivní vozy DS3 a DS4 prodávají zejména ve verzích s vyšší výbavou Sport a se silnějšími motory. Letos na jaře bude představen vrcholový model řady Citroën DS5.

Jedná se o skutečně luxusní limuzínu, která bude nabízena v několika verzích. Pokud si motorista vybere hybridní pohon, tak ten představuje unikátní spojení dvoulitrového turbodieselu pohánějícího přední kola a elektromotoru, jenž roztáčí ty zadní. Kdo hledá něco stylového, speciálního, ale přitom užitečného bude právě DS5 rozhodně ta správná volba.

Facelift městského automobilu Citroen C1

Ke konci tohoto čtvrtletí se představí Citroën C1 s novým vzhledem, interiérem a ekologickými parametry. Tento malý městský vůz vyráběný v Kolíně má být zejména v době zahájení prodeje nabízen za téměř bezkonkurenční ceny. Letos také bude představen další model C4 Aircross. Do tohoto 4340 mm dlouhého SUV, které v nabídce doplní větší model C Crosser se k pětici cestujících vejde do kufru 442 litrů nákladu. Pro evropský trh jsou pro C4 Aircross připravené dva naftové a jeden benzinový motor.

Citroen C4 Aircross je další novinkou pro letošní rok

Společně s novými modely rozšiřuje Citroën v ČR síť autorizovaných prodejců a servisů. Pro firemní zákazníky jsou určena Business Centra, která vychází vstříc potřebám firem, které Citroëny používají v rámci svého vozového parku. Celé úsilí dovozce směřuje k získání stále většího počtu spokojených zákazníků a dalšího zkvalitnění všech servisních služeb.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -