Další generace Subaru Outback pro modelový rok 2010 (NOVINKA)

Novinky
12.04.2009

F T G

Další generace Subaru Outback pro modelový rok 2010 (NOVINKA)

Tokio, 9. dubna 2009: Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce vozů Subaru, dnes oznámil světovou premiéru zcela nového modelu Outback (verze pro americký trh), který byl poprvé představen na mezinárodním autosalonu v New Yorku (od 9. do 19. dubna). Nový Outback se na americkém trhu představí pod označením 2010 Outback.

 

Model Outback, na trhu v USA prodávaný od roku 1994, si vydobyl solidní pověst jedinečného crossoveru, který umně spojuje kultivované pohodlí, vynikající ovladatelnost a přednosti osobního vozu, s robustními schopnostmi terénního vozu a variabilitou automobilu kategorie SUV.

Outback jako vždy používá stálý pohon všech kol Symmetrical AWD, který je základní technologií značky Subaru, stejně tak jako originální plochý motor boxer s protiběžnými písty. Model Outback označovaný jako Sport Utility Wagon® významnou měrou přispívá k prodejním číslům značky Subaru na americkém trhu.

Čtvrtá generace modelu Outback se odlišuje nejen svěžím provedením exteriéru, ale nabízí i prostornější kabinu a větší zavazadlový prostor. Nový Outback svému majiteli nabídne vyšší výkon, pohodlí i ekologičtější parametry.

K tomu přispívá zcela nová podlahová plošina, ale i nová bezestupňová převodovka Subaru Lineartronic™ CVT. Všichni cestující na palubě Outbacku se mohou těšit z vyšší míry jistoty při cestování na silnicích i mimo zpevněné cesty.

Napomáhá k tomu vynikající pověst spolehlivého vozu, výborné jízdní vlastnosti a nižší spotřeba paliva díky použití nejmodernějších technologií Subaru. Nový Outback je oproti svému předchůdci o 50 mm širší a 105 mm vyšší. Světlá výška vozu narostla na 220 mm, rozšířil se rozchod kol a automobil je celkově mnohem nápadnější.

Přední i zadní převis karoserie se zkrátil o 90 mm a celková délka o 20 mm, ale zároveň se zvětšil rozvor náprav o 70 mm, což se odrazilo ve větším prostoru na zadních sedadlech.

Pod kapotou nového modelu Outback najdeme zdokonalené motory konstrukce Boxer vyznačující se velmi nízkou spotřebou paliva. Verze určené k prodeji na americkém trhu se budou dodávat se dvěma typy motorů – 2,5i (170 k) a 3.6R (256 k).

Poznámka: Údaje uvedené v této tiskové zprávě se vztahují k verzi určené pro americký trh

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -