ZILLERTAL: malebné údolí s ledovcem HINTERTUX

Testy
12.01.2010

F T G

ZILLERTAL: malebné údolí s ledovcem HINTERTUX

(22.11.2008) Celá tato lyžařská superoblast láká svojí příznivou polohou, tradičně kvalitním ubytováním a především lyžařskými možnostmi. Cestu z Rozvadova zvládneme zhruba za čtyři hodiny a prakticky stále jedeme po dálnici až na závěrečných několik desítek kilometrů.

 

Oblast Zillertal leží východně od tyrolské metropole Innsbruck a nachází se v bočním údolí Inntalu. Táhne se v délce asi 60 kilometrů od severu na jih a je zakončeno ledovcovou oblastí Hintertux.

Z hlediska lyžování se prakticky jedná o tři obří arény s vyváženou kombinací lehkých, středně těžkých a náročných sjezdovek. Díky značným investicím zejména v posledních letech zde dochází k novému propojování areálů, stále se staví nové vleky a budují další lyžařské tratě.

Například propojením středisek Hochzillertal a Hochfügen je k dispozici téměř 166 km sjezdovek. V provozu je nová osmi-sedačka s vyhříváním a další souběžná kabinová lanovka pro osm osob zajišťuje nástup bez čekání.

Dalších 40 km tratí je od této sezóny uměle zasněžováno. Největší a asi nejznámější je městečko Mayrhofen, které leží v centru Zillertalského údolí. Nad ním jsou dvě lyžařská střediska – Ski Zillertal 3000 se 139 km propojených tratí a menší lyžařské středisko Ahorn s cca 20 km tratí a oblíbeným velmi dlouhým údolním sjezdem.

Na vrchol vede nová obří kabina pro 160 osob. Hostům se přímo v obci nabízí bazén s atrakcemi a saunou, kluziště, fitness centrum, bowling, ale také mnoho restaurací a zábavných podniků.

V Zillertalském údolí si najdou terény všichni včetně snowboardistů. V oblasti Ski Zillertal 3000 na Pentenu je jeden z největších a nejnáročnějších rakouských funparků. Nechybí zde ani nejstrmější sjezdovka Harakiri se sklonem 78 procent.

Vedle vzorně připravených tratí je zde i nespočet volných terénů. V celé oblasti je k dispozici 125 km běžeckých tratí a dvacet sáňkařských dráh. Z Rastkogelu je rychlé skibusové spojení k jednomu z nejrozmanitějších rakouských ledovců Hintertuxu.

Ten leží na samém konci údolí a najdeme zde i dvanáctikilometrový sjezd do údolí, který je vlastně nejdelším v celé oblasti. Ledovec Hintertux nabízí v zimním období 86 km převážně náročnějších tratí, v létě pak 18 km tratí. Rozhodně příznivé jsou i vlastní ceny skipasů pro letošní zimu.

Zillertaler Superskipas zahrnující celé údolí můžete zakoupit u pobytu přesahujícím čtyři dny. V každém areálu totiž máte možnost čerpání výhodnějšího regionálního skipasu do 3,5 dne.

Tak například šestidenní Superskipas s ledovcem stojí pro dospělého 186 EUR, pro mládež roč.1990 až 1993 149 EUR a pro dítě 88 EUR. Za tuto cenu máte k dispozici 641 kilometrů sjezdovek, 28 kabinových lanovek, 67 sedaček a 74 vleků…..Více na www.zillertal.at.

 

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -