Peugeot 207 SW - uzrálé víno (NOVINKA)

Novinky
06.05.2008

F T G

Peugeot 207 SW - uzrálé víno (NOVINKA)

České zastoupení značky Peugeot uvedlo do prodeje atraktivní novinku segmentu malých automobilů – Peugeot 207 SW (Station Wagon). Po prvním krátkém seznámení s tímto vozem můžeme konstatovat, že nová Škoda Fabia Combi to rozhodně nebude mít jednoduché.

 

Nový Peugeot 207 SW je totiž vyveden v atraktivním kabátu, jehož kompaktní záď dobře navazuje na ztvárnění varianty hatchback. Zadní světla a v neposlední řadě také negativní sklon C-sloupku karosérie navíc nápadně připomínají líbivé kombi 407 SW.

Design vozů francouzského výrobce lze v posledních letech považovat za jednu z jeho nejsilnější zbraní a není se tedy čemu divit, že se Peugeot inspiruje úspěchem svých stávajícíh modelů.

Přesože se v rámci modelu 207 SW žádná revoluce v jednolivých prvcích designu nekoná, Peugeot vychází z jednotlivých designových prvků především většího modelu 407, které chytře implementuje do nižších tříd.

Terpve čas ale ukáže zda bude podmanivý styl stačit na konzervativněji pojatou a bezesporu dobře zpracovanou fabii. Měli jsme krátkou příležitost vyzkoušet si nový Peugeot 207 SW na našich silnicích a to v několika verzích a motorových variantách.

V rámci prvního setkání jsme se ale více soustředili na zpracování interiéru než na osvědčené motorové jednotky tohoto výrobce. Provedení 207 SW nabízí místo až pěti dospělým osobám, kteří ocení především dostatek prostoru v oblasti hlavy a to i na zadních sedadlech.

Díky vyšší karosérii lze jednoduše převážet i rozměrný náklad, objem zavazadlového prostoru činí solidních 337 l. Po jednoduchém sklopení opěradel zadních sedadel vznikne naprosto rovná nákladová plocha (délka může být až 1,7 metru), čímž se objem zavazadlového prostoru zvětší až na 1258 litrů.

Přestože Škoda Fabia v provedení kombi nabídne zavazadelník o něco prostornější, model 207 SW potěší zejména variabilitou svého interiéru. Ať už se jedná o jednoduché sklopení sedadel vzadu nebo výklopné zadní sklo pátých dveří, které umožňuje praktickou manipulaci s nákladem.

Potěší i kvalitně provedená přístrojová deska z měkkých plastů stejně jako pohodlná sedadla s dobrým bočním vedením. Jízda je již tradičně velmi pohodlná a díky komfortnějšímu nastavení tlumících prvků žehlí automobil dobře nerovnosti našich silnic.

Ocenili jsme dobré odhlučnění interiéru, které je prakticky na stejné úrovni jako u varianty hatchback. Na závěr ještě jedna zajímavost. Podle vyjádření představitelů automobilky se do budoucna počítá i s výrobou ostré verze RC vybavené přeplňovanou šestnáctistovkou s nejvyšším výkonem 125 kW.

Není žádným tajemstvím, že tento motor vychází ze spolupráce s automobilkou BMW. Peugeot 207 SW se bude nabízet ve třech provedeních - Urban, Trendy a Premium. U nás se počítá s největším zájmem o verzi Trendy vybavenou vznětovou motorizací 1.6 HDI (66 kW).

Tým AUTOiNDEX.cz

Ceník v Kč
Model

1.4 8V (54 kW)

1.4 16V(75 kW) 1.6 16V(88 kW) 1.6 HDI (66 kW) 1.6 HDI(80 kW)
Urban 329 900     397 900  
Trendy   369 900 399 900 414 900 454 900
Premium     479 900   534 000

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -