Hummer H3 - klíč k dalšímu rozvoji (NOVINKA)

Novinky
24.12.2008

F T G

Hummer H3 - klíč k dalšímu rozvoji (NOVINKA)

S uvedením nového modelu HUMMER H3 se HUMMER přiblížil světu. Model H3, vyvinutý a vyrobený pro světový trh v Jižní Africe, přidává k tradičnímu HUMMER designu celou řadu revolučních inovačních prvků. Jeho chloubou je například zbrusu nový pětiválcový motor Vortec o obsahu 3,7 litrů a výkonu 180 kW...

 

Nový HUMMER byl navržen s ohledem na poptávku po luxusním autě pro každodenní použití, které by mělo zároveň legendární HUMMER design a vlastnosti off-roadu. H3 navazuje na modely H1, H2 a H2 SUT. H3 přináší klasický HUMMER styl a výkon v kompaktnějších rozměrech. Ve srovnání s H2 je H3 o 39 mm kratší, 171 mm nižší a 73 mm užší. Model H3, přibližně stejně dlouhý jako větší rodinný sedan, vám poslouží ve městě a zároveň má skvělé vlastnosti pro jízdu v terénu. Nový model je rovněž plně homologován na evropské automobilové standardy. Díky tradičnímu HUMMER designu je i H3 na vozovce nepřehlédnutelný.

Výrazná chromovaná maska se sedmi otvory a přední ochranná hliníková kluzná deska s vystupujícím logem H3, takřka rovné čelní sklo a boční okna, kola s 16 x 7,5 hliníkovými disky a Goodyear Wrangler RT/S pneumatikami o vnějším poloměru 813 mm – to vše dělá z HUMMER H3 jedinečný vůz. Oválné přední světlomety jsou zasazené v chromu.

Jejich čirá skla s jantarově zabarvenými žárovkami, speciálně navržené boční směrovky a koncová světla v unikátním designu vyhovují všem mezinárodním standardům osvětlení. Novou podobu mají zrcátka, tažné zařízení i zadní nárazník, na kterém nechybí ani mlhová světla. Rozšířené byly rovněž blatníky, tak aby plně zakrývala kola, jak je to nařízené v některých zemích světa. Model H3 je poháněn novým 3,7 litrovým motorem GM Vortec, navrženým speciálně pro H3, o výkonu 180 kW (244 koňských sil) při 5600 ot./min a točivém momentu 328 Nm při 4600 ot./min.

Tento pětiválec je vybaven ventilovým rozvodem se dvěma vačkovými hřídeli v hlavě válců a variabilním časováním ventilů. H3 je také prvním HUMMERem, který nabízí automatickou i manuální převodovku. Kromě elektronicky ovládané 4-rychlostní automatické převodovky Hydra-Matic 4L60 je k dispozici i 5-ti rychlostní manuální převodovka. Hlavní chloubou celého vozu je elektronicky ovládaný systém pohonu všech kol. Ve standardní výbavě je tento systém doplněn o kontrolu trakce, volitelnou uzávěrku zadního diferenciálu a kontrolu stability StabiliTrak.

H3 snadno zdolá vodní tok hluboký 407 mm rychlostí až 32 km/h a bez problémů přebrodí rychlostí cca 8 km/h i řeku o hloubce 610 mm. Hravě překoná také 407 mm vysokou vertikální překážku či skálu. Off-roadové schopnosti H3 podporuje také systém „kolo na každém rohu“ který umožní maximální přední nájezdový úhel 37,5 stupně a zadní nájezdový úhel 34,6 stupně.

Přední a zadní nájezdové úhly umožní H3 vjet do díry a zase z ní vyjet bez toho, aby v ní přední či zadní část vozu zůstala viset. Kompaktnější rozměry H3 umožňují pohodlné manévrování v terénu. Díky značnému rejdu předních kol (průměr otáčení činí jen 11,3 m) se s vozem výborně parkuje. Světlá výška 216 mm a maximální přechodový úhel 23,5 stupňů umožňují překonat i složité a velké terénní překážky. Nový HUMMER nezdobí jen dokonalé vlastnosti pro jízdu v terénu, ale také elegance, komfort a pohodlí, tolik potřebné pro příjemnou jízdu. To garantují například vyhřívané kožené sedačky (standard pro řady Luxusy a Adventure), panoramatické střešní okno a řady dalších funkčních vymožeností. Revoluční proměnou prošel rovněž interiér vozu.

Jedním z velmi efektních doplňků je logo modelu na volantu, který je celý potažen kůží. Za pozornost stojí rovněž přístrojová deska s hliníkovými prvky, pochromované dveřní kliky či chromová koncovka řadící páky. Ještě donedávna se HUMMER orientoval především na trh v Severní Americe. Od první sezony v roce 2000, kdy se prodalo celkem 1000 vozů došlo k dramatickému nárůstu prodeje (v roce 2006 více než 82 000 vozů).

Velkou zásluhu na tom má právě model H3, který byl v USA uveden na trh v květnu 2005. Ruku v ruce s dobýváním amerického trhu se HUMMER snaží rovněž o expanzi do okolního světa. V Evropě, kam vozy HUMMER dováží exkluzivně společnost Kroymans Corporation, se jejich prodej od roku 2005 více než zdvojnásobil. Zatímco všechny předchozí verze HUMMERů se vyráběly výhradně v americkém městě Shreveport, model H3 určený pro světový trh je montovaný ve výrobních halách v Port Elizabeth v Jihoafrické republice.

Investice do této továrny, přesahující 100 milionů dolarů, je důležitým milníkem v historii působnosti GM v této části světa. „Tím, že jsme HUMMER H3 začali montovat v Jihoafrické republice, jsme udělali další důležitý krok k růstu značky ve světě,“ říká Martin Walsh, generální ředitel HUMMERu. „HUMMER je mezinárodním fenoménem, nejznámější prémiovou značkou na světě. Našim cílem je vyrábět nejkvalitnější off-roady a odvážný styl je klíček k našemu dlouhodobému úspěchu. H3 je toho důkazem.“

Vozy HUMMER H3 montované v Jižní Africe jsou vyváženy na všechny trhy mimo severní Ameriku. Nový model H3 se začne v Evropě prodávat v dubnu. Výroba verze s řízením vpravo pro Austrálii, Jižní Afriku a evropské či asijské země, kde se řídí vpravo, bude zahájena v druhém čtvrtletí roku 2007. Verze s dieslovým motorem bude k dispozici později.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -