Elegantní Peugeot 407 Coupé stvrzuje filozofii svého výrobce

Novinky
06.05.2008

F T G

Elegantní Peugeot 407 Coupé stvrzuje filozofii svého výrobce

Ostře řezaný profil s důrazem na přední část, ale také působivé linie a komfortní jízdní vlastnosti… to je Peugeot 407 Coupé, který právě v těchto dnech přichází na náš trh. Je to přesně sto let poté, co tento renomovaný výrobce představil své úplně první kupé – model 21 – na motoristické výstavě v Paříži.

 

 

Elegantní a sportovní design tohoto modelu vznikl v dílnách designérského centra Peugeot ve Vélizy pod vedením šéf designéra Gérarda Weltera. Představený model navazuje na stylistický směr úspěšně použitý u verzí sedan a SW (kombi).

Novinka rozhodně nezapře svého sportovního ducha. Přitom toto nové kupé poskytuje dostatek prostoru a pohodlí čtyřem cestujícím a poměrně dost místa je i pro zavazadla.

Stylově zkosené čelní sklo navazuje na linii snížené střechy, která probíhá plynule až k aerodynamickému spoileru na víku zavazadlového prostoru. Celé zadní části dodává při pohledu zezadu vizuální dynamiku ostře řezaný zadní nárazník, který vyvolává dojem, že vůz je připraven kdykoliv se vrhnout vpřed.

Elegantní linie Coupé 407 se přenáší i do interiéru této novinky. Potvrzuje to nejen zpracování čtyř samostatných sedadel, ale i atraktivní vzhled sdruženého přístrojového panelu s celou řadou dekorativních prvků řešených z různých materiálů.

Všechny interiérové části a detaily jsou pečlivě sladěny a právě to dodává vozu skutečně luxusní a dynamicky laděnou atmosféru. Budoucí uživatel může volit mezi dvěmi výbavami. Základní 407 Coupé a vyšší 407 Coupé Pack, které provedením a výbavou odpovídají luxusním sportovním vozům typu Grand Tourisme.

Při porovnání se sedanem byl sice zachován rozvor, ale přední převis je delší o 55 mm, zadní o 85 milimetrů při celkové délce 4815 mm. Karoserie je posazena o 44 mm níže, těžiště auta kleslo o 25 milimetrů. Také pozice řidiče se snížila o 20 mm a je o 9 mm posunuta dozadu.

Dovozce nabízí tuto novinku s celkem třemi hnacími jednotkami. Benzinový čtyřválec o objemu 2230 cm3 dosahuje výkon 120 kW/163 k a maximální rychlost 222 km/h. V nabídce je výhradně se šestistupňovou manuální převodovkou.

Benzinový šestiválec o objemu 2946 cm3 a výkonu 155 kW/211 k lze objednat buď se šestistupňovou manuální převodovkou nebo šestistupňovou automatickou převodovkou.

Třetí možností je dieselový šestiválec 2720 cm3 o výkonu 150 kW/204 k. V kupé je k dispozici pouze s automatickou převodovkou a nejvyšší rychlost této verze je 230 km/h.Zákazníci jistě ocení podstatnou skutečnost, že v testech bezpečnosti Euro-NCAP získalo právě toto nové kupé nejvyšší ohodnocení, tedy pět hvězdiček. V základní výbavě je nabízeno celkem sedm airbagů, které velmi dobře chrání řidiče a posádku v případě dopravní nehody.

Peugeot 407 Coupé je standardně vybaven aktivními opěrkami hlavy na předních sedadlech, elektronickými systémy rozdělující brzdnou sílu a dalšími prvky aktivní a pasivní bezpečnosti. Novinkou je například automatické natáčení světlometů do zatáčky a v neposlední řadě i detekce defektních žárovek.

Dveře vozu se automaticky zamknou při překročení pětikilometrové rychlosti. Vůz je také vybaven senzorem tlaku v pneumatikách, který informuje o defektu nebo podhuštění.

Nechybí přední a zadní parkovací asistent, mlhovky, dvojzónová klimatizace nebo hands free sada Bluetooth. Speciálně je řešeno zabezpečení vozu proti odcizení. Vedle nového bezpečnostního zámku s důmyslnou konstrukcí je originálně chráněna i západka víka zavazadlového prostoru. Vrstvená boční skla znesnadňují rozbití a možnost vniknutí do kabiny.

Coupé Peugeot 407 je na český trh uvedeno ve dvou úrovních výbavy: základní 407 Coupé a luxusní 407 Coupé Pack, představující skutečně mimořádně bohatou výbavu již v základní verzi.

Cena modelu 407 Coupé začíná na částce 920 000 Kč pro verzi s benzinovým motorem o objemu 2,2 litrů. Dovozce počítá s největším zájmem o model Peugeot 407 Coupé Pack 2.7 HDI V6 s cenou 1 250 000 Kč.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -