Novinka, kterou nelze přehlédnout - Peugeot 1007

Novinky
06.05.2008

F T G

Novinka, kterou nelze přehlédnout - Peugeot 1007

Právě v těchto dnech byl v České republice zahájen prodej luxusního čtyřmístného kompaktního minivanu Peugeot 1007. Má nejen variabilní interiér a bohatou bezpečnostní a komfortní výbavu, ale také elektricky ovladatelné boční posuvné dveře, umožňující zaparkovat prakticky kdekoliv.

 

Vzhledem ke koncepčnímu řešení je tento vůz určen především pro městský provoz s přeplněnými ulicemi, kde se pohybuje suverénně díky své celkové délce 3,73 metrů a již zmíněným posuvným dveřím. Na první pohled je jasné, že se jedná o stylový automobil, jehož příznivci mají být především mladší zákazníci.

Navíc jde o jeden z nejbezpečnějších osobních automobilů na dnešním trhu. Peugeot 1007 totiž získal nejvyšší počet bodů jak v kategorii minivanů, tak i v historii Euro NCAP testovaných modelů všech tříd.

Uživatelé ocení příjemný variabilní interiér, zadní sedadla se dají posunout, vyjmout mimo vůz nebo zcela sklopit a tím se výrazně zvětší objem pro přepravu zavazadel nebo sportovní výbavy. Novinkou je měnitelný interiér v 8 barevných kombinacích zcela podle volby uživatele.

Současná nabídka motorů zahrnuje úsporný benzinový agregát 1.4 8V s výkonem 54 kW, dále zážehový motor 1.6 16V s výkonem 80 kW a dieselovou hnací jednotku 1.4 HDI s výkonem 50kW.

Motor 1.4 8V je v nabídce s manuální pětistupňovou převodovkou nebo automatickou převodovkou 2 – Tronic. Hnací jednotka 1.6 16V se dodává výhradně s převodovkou 2 – Tronic. Naftový 1.4 HDI se nabízí pouze s manuální pětistupňovou převodovkou.

Celý podvozek na kterém je model 1007 postaven je přizpůsoben výšce a poloze těžiště tohoto minivanu tak, aby bylo dosaženo co nejlepších jízdních vlastností s důrazem na maximální jízdní komfort pro posádku.

Elektrický posilovač řízení usnadňuje parkovací manévry a současně zachovává přesné řízení při dynamické jízdě.

Součástí základní výbavy je také protiblokovací systém ABS s elektronickým rozdělením brzdných sil REF a nechybí brzdový asistent EVA. Za příplatek se nabízí elektronický systém řízení stability vozu ESP s funkcí protikluzu kol ASR.

Zajímavostí je indikace nezapnutých bezpečnostních pásů na všech čtyřech místech pro pasažéry nebo bezpečnostní úchyty Isofix pro připevnění dětských bezpečnostních sedaček na zadních sedadlech.

Základní cena modelu s motorem 1.4 8V, který je popsán v technických údajích, začíná na 379 000 Kč. Zákazník může volit mezi provedením Urban, Trendy nebo Sporty s různými stupni výbavy.

Navíc výrobce nabízí za příplatek mnoho úprav a doplňků, které zlepšují komfort, jízdní vlastnosti a v neposlední řadě vzhled tohoto rozhodně zajímavého a hlavně stylového vozidla.

Nejdražší Peugeot 1007 Sporty s motorem 1.6 16V a převodovkou 2 – Tronic je v aktuální nabídce za 505 000 Kč, další výbavu lze samozřejmě přiobjednat.

Tým AUTOiNDEX.cz

ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE

Peugeot 1007 Urban

Motor

Zážehový čtyřválec o zdvihovém objemu 1360 ccm uložený napříč.

Nejvyšší výkon 54 kW při 5600/min. Největší točivý moment 118 N.m při 3300/min.

Převodné ústrojí

Pětistupňová přímo řazená manuální převodovka.

Podvozek

Nezávislé zavěšení všech kol , integrované hydraulické tlumiče.

Karoserie

Samonosná třídveřová.

Provozní vlastnosti

Nejvyšší rychlost 165 km/h. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 14,4 s. Spotřeba pohonných hmot město/mimo město/kombinovaná 8,6/ 5,3/ 6,6 l/100 km.

Rozměry a hmotnosti

Rozvor náprav 2315 mm. Celkové vnější rozměry 3731/ 1662/ 1620 mm.

Palivová nádrž 40 l.

Základní cena vozu

379 000 Kč

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -