Hybridní Lexus konečně v ČR - Lexus RX 400h

Novinky
06.05.2008

F T G

Hybridní Lexus konečně v ČR - Lexus RX 400h

Netrpělivě očekávaná novinka v podobě již druhého hybridního automobilu vstupuje na náš trh. Vylepšené SUV Lexus nese označení RX400h a stejně jako prius kombinuje spalovací jednotku s elektromotorem. Zde se dokonce jedná o elektromotory dva a výkonnější spalovací motor.

 

Zde se dokonce jedná o elektromotory dva a výkonnější spalovací motor. Zážehový šestiválec 3,3 l totiž nabízí výkon 155 kW, elektromotor pak 123 kW.

Pohon všech kol se připojuje v případě potřeby, zadní kola pohání druhý elektromotor s výkonem 50 kW.

Díky tomuto hnacímu ústrojí dosahuje Lexus vynikajících jízdních parametrů, uveďme například akceleraci z 0 na 100 km/h za 7,6 s.

SUV lze rozjet až na 200 km/h, ale hlavní devizou bude bezesporu spotřeba pohonných hmot, jejíž kombinovaná hodnota se pohybuje kolem 8,1 l/100 km. Na trhu se model RX400h objeví v šesti provedeních v cenách od 1.700.000,- do 2 mil. korun.

Při prezentaci pro novináře jsme neváhali vyzkoušet kvality avizované novinky přímo v praxi. Příjemným překvapením byla provedená modernizace, která opět posunula modelovou řadu RX o něco dále.

Automobilu nechybí výkon ani vylepšené jízdní vlastnosti. Bližší seznámení s novinkou Vám přineseme v některém z našich redakčních testů

Tým autoindex.cz

Fotogalerie

Autoinzerce:
Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -